Instagram yeni keşif özelliği ile Foursquare’ın yerine mi oynuyor?

Instagram yeni keşif özelliği ile Foursquare’ın yerine mi oynuyor?

Facebook tarafından satın alınmasının ardından Instagram’da ne gibi değişiklikler ve yenilikler gerçekleşeceği konuyla ilgili en çok merak edilen konuların başında geliyordu. Instagram’ın son güncellemesi ile bu sorunun yanıtı da ortaya çıkmış oldu. Görünüşe göre Facebook, Instagram’ın sadece fotoğraf çekip paylaşmaktan daha fazlasını yapabilmesini, kullanıcıların çevrelerini Instagram sayesinde keşfetmelerini de istiyor.

Son güncelleme (2.5.0) ile ortaya çıkan Explore özelliği kullanıcıların artık kullanıcı adı veya etikete (hashtag) göre arama yapmak da mümkün kılıyor.

Instagram’ın lokasyon bazlı özelliğin ilk aşamasına kavuşması bundan sonra uygulamanın Foursquare’ın alanına daha fazla girmeye başlayacağının da bir habercisi.

Facebook’un yakın zamanda duyurduğu yeni özelliği olan “beğen” düğmesinin mobil uygulamalarda da kullanılmaya başlaması ile birlikte Instagram’da bulunan küçük kalp simgesi de artık beğendiğiniz fotoğrafları doğrudan Facebook’ta paylaşmanızı sağlıyor.

Bu yazı hazırlanırken sadece henüz uygulamanın Android sürümünde yer almayan ve sadece iOS cihazlarda görülebilen Explore sekmesi bugün için önemli olsa da asıl potansiyeli zaman içerisinde ortaya çıkacak gibi görünüyor.

Şu anda Explore ile sadece kullanıcı adı veya etikete göre arama yapmak mümkün ama bir sonraki adımın kullanıcıların fotoğrafları çekildikleri lokasyonlara göre keşfetmelerini sağlamak olacağını tahmin etmek zor değil. Böylece örneğin sadece İstanbul’da çekilmiş en iyi fotoğrafları görebilir veya tatile gittiğinizde bulunduğunuz şehre ait ilginç fotoğrafları da görmeniz mümkün olabilecek.

Bu yeni özellik Foursquare için bir tehlike mi? Bence değil, her iki uygulamanın birincil özellikleri farklı ama bu yenilik ile birlikte Foursquare’ın da var olan servisi geliştirip daha fazla özellik sunmasına yol açabilmesi muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.