Samsung’un hedefi Temmuz’da 10 milyon Galaxy S3

Samsung’un hedefi Temmuz’da 10 milyon Galaxy S3

Samsung’un amiral gemisi haline gelen Galaxy serisi cihazları bugüne kadar oldukça başarılı satış rakamlarına ulaştı. Android için de bir başarı hikayesine dönüşen Galaxy S akıllı telefonların en yeni modeli Samsung Galaxy S3 bugüne kadar aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 28 ülkede satışa sunuldu.

Ön sipariş ve ilk satışlarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, söylentilere göre Galaxy S3 dünya çapında tam 9 milyon adet ön sipariş rakamına ulaştı bile. Samsung da bu konuda ilk kez sessizliğini bozdu ve firmanın telekomünikasyon departmanı başkanı JK Shin, Temmuz ayı sona ermeden 10 milyonun üzerinde Galaxy S3 satmayı hedeflediklerini açıkladı.

Sadece 2 ay içerisinde 10 milyon satış adedini geçmek son derece iddialı ve Galaxy S serisi için bile oldukça bir büyük bir başarı olacak.

Serinin bir önceki modeli olan Galaxy S2 3 milyon adet ön sipariş almış ve piyasaya çıktıktan sonraki 10 ay içerisinde 20 milyon barajını geçmeyi başarmıştı. İlk Galaxy S ile birlikte bakıldığında tüm Samsung Galaxy S serisi akıllı telefonlar ise toplamda 50 milyonun üzerinde satış rakamına ulaşmayı başardılar.

Galaxy S3 için çok daha özel ve iddialı bir pazarlama kampanyası sürdüren Samsung, serinin önceki cihazlarının da başarısının etkisiyle bu kez satışların çok hızlı yükseleceğinden çok umutlu. Fakat bu rakama ulaşmak için Haziran ayı sona ermeden telefonun 28 ülkeden daha fazlasında satışa çıkması gerekiyor. Samsung’un planları Haziran sonuna kadar Galaxy S3’ün toplam 145 ülkede satılıyor olması.

Bu rakamlar Galaxy S’i iPhone’un tahtına yerleştirmeye yetmese de şu an için en ciddi rakiplerden biri olarak konumlanması için yeterli. Apple, son çeyreği toplam 35 milyon iPhone ve 12 milyona yakın iPad satışı ile kapatmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.