Facebook-Instagram anlaşmasına İngiltere'den soruşturma

Facebook-Instagram anlaşmasına İngiltere'den soruşturma

Başlığı okuduğunuzda iki ABD'li şirketin arasındaki anlaşmayı İngiltere neden soruşturuyor diyebilirsiniz. İşin ucunda rekabet ve küresel şirketler olunca anlaşmazlıklar da küreselleşebiliyor tabi. The Guardian'ın haberine göre İngiltere Adil Ticaret Dairesi (OFT) Facebook'un Instagram'ı satın alarak rekabet ortamını engellediği yönünde bir soruşturma başlattı. OFT, Instagram haricindeki diğer fotoğraf paylaşım platformlarının engellenmesinin gelecekte rekabeti nasıl etkileyeceğini araştıracak. Bilindiği üzere bir satın alma anlaşmasının onaylanabilmesi için rekabet düzenleme kurumları tarafından onaylanması gerekiyor. Facebook-Instagram anlaşması ilgili kurumlar tarafından onaylanmış değil.

Soruşturmanın detaylarına baktığımızda OFT'nin amacının, rekabet ortamının engellenmemesi için önlem almak ve Facebook'un konuyla ilgili gelecekteki adımını öğrenmek olduğu anlaşılıyor. Adı üzerinde soruşturma olan kararda OFT'nin Facebook'un niyetini öğrenmek için bazı sorular yönlendirdiği de haberde yer alan detaylar arasında.

İngiltere'yle anlaşma yapan şirketlerin arasındaki bağa baktığımızdaysa Webrazzi Analitik'e göre İngiltere, Facebook'u dünyada en fazla kullanan altıncı ülke. Facebook'un Instagram haricindeki diğer fotoğraf paylaşım platformlarına sosyal ağ üzerinden desteği kaldırması durumunda İngiltere haliyle en fazla etkilenecek ülkeler arasında.

İngiliz düzenleme kurumunun böyle bir soruşturma başlatması ve varılan sonucuna göre ABD Federal Ticaret Komisyonu'nu da etkileyecektir. ABD Federal Ticaret Komisyonu'ndan birçok satın alma anlaşmasının geri döndüğü de bilinen bir gerçek. Soruşturma sonucundaki kararın geçen hafta itibariyle olumluya dönen Facebook hisseleri üzerinde direk etkisi olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.