Dakick API ve Widget yeniliklerini devreye aldı, ekosistemi bekliyor

Dakick API ve Widget yeniliklerini devreye aldı, ekosistemi bekliyor

Sosyal etkinlik (zaman) kılavuzu Dakick.com bir süredir haberdar olduğumuz API ve 'widget' yeniliklerini kullanıma açtı ve bir platform olarak modellenen altyapısını geliştiricilere sunmaya başladı.

Serkan Ünsal'ın kurucusu olduğu ve Aksoy Ventures'dan ilk yatırımını alan Dakick.com'dan bahsedeli 1 yıl oluyor. Bu süreçte bir platform olma hedefiyle emin adımlar atan Dakick'in önemli bir hedefi de içerik zenginliğini oluşturmaktı. API ve Widget geliştirmeleriyle kendi ekosistemini oluşturmak için ilk adımını atan Dakick, içerik tarafında da yerli (filmlerim.com, enginservices.com) ve yabancı ortaklarla (westworldmedia.co.uk, movietickets.com, broadage.com) anlaşmalar sağlamış.

Dakick API, dakick platformu veya etkinlikler üzerine uygulama/site geliştirmek isteyenler için özel bir dökümantasyon sunuyor. oAuth2.0 desteği de sunacak olan Dakick API ile kişilere özel ortak etkinlik planlayıcı bir hizmet veya konum tabanlı bir uygulama geliştirmek mümkün. İçeriklerin mevcut uygulamalara da entegre edilebilecek olması da hem dakick hem de potansiyel ekosistem oyuncuları için önemli.

Dakick Widget ise herhangi bir site sahibinin sitelerinin herhangi bir yerine bir şarkıcı, müzik grubu, futbol takımı veya mekanla ilgili etkinlikleri listeleyebilmesini sağlıyor. Örneğin girişimcilikle ilgili etkinlikleri küçük bir eklentiyle Webrazzi'ye ekleyebilir ve bunu bir ajanda gibi gösterebilirz.

Henüz 'widget' oluşturma aracı hazırlanmamış ama kod üzerinden istenen düzenlemeyi yapmak ve istenen etkinlikleri çekmek mümkün.

Dakick'in Amerika yolculuğu

Baştan beri dünya çapında bir proje olacağını bildiğimiz Dakick, henüz ABD'de bayrak açmadı ama us.dakick.com adresi yayına alınmış. Dolayısıyla içerikte API ve Widget kullanımında İngilizce'yi ve ABD'deki önemli etkinlikleri çekmek mümkün ve yakında Almanca ve Rusça da diller arasına eklenecek.

Serkan Ünsal, geçtiğimiz haftalarda TurktechNet için NewYork'a gitmiş ve dakick'i anlatmıştı. Yeni yatırım haberi almadık ama ABD pazarında büyümek için iş ortağı ve PR arayışında olduklarını öğrendik. Ayrıca Dakick ABD'nin tamamına değil, belli başlı büyük şehirlerin içeriklerine odaklanacakmış.

Dakick'te son durum

Pazarlama faaliyetlerine Şubat 2012'de başladığını öğrendiğimiz dakick, geçen ay 200 bin tekil ziyaretçi çekmiş. Ortalama büyüme yüzde 40 civarında ve anasayfada gördüğümüz kadarıyla takip edebileceğiniz içerik sayısı (kişi, film, tv programı, mekan vs..) yarım milyona doğru ilerliyor.

Son olarak dakick'in önümüzdeki dönemde arama motoru optimizasyonuna önem vereceğini ve iPhone uygulamasını bir kaç hafta içinde App Store 'a göndermeyi planladığını paylaşalım ve Türkiye'deki girişimicilerin dakick'in API ve widget yeniliklerinden nasıl faydalanacağını beklemeye koyulalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.