Google Haritalar'da trafik durumunu yeni ülkelere ekledi

Google Haritalar'da trafik durumunu yeni ülkelere ekledi

Arama motoru dünyasındaki rekabet sadece aramadan çıkarak farklı servisler üzerinde de devam ediyor. Şirketler harita servislerine entegre ettikleri trafik durumu servisleriyle de birbiriyle yarışıyor.

Arama motoru pazarının tartışmasız lideri olan Google trafik servisini yeni ülkelere eklemeye devam ediyor. Ne yazık ki bu ülkeler arasında henüz Türkiye yok. Şirket, Belarus, Estonia, Letonya, Meksika, Peru, Romanya ve Güney Afrika olmak üzere 7 yeni ülkede trafik servisini kullanıma açtı. 

Google'ın trafik durumu servisi daha önce 19 ülkede kullalıyordu. bu ülkelerin arasında Almanya, İngiltere, Fransa ve Japonya gibi gelişmiş ülkeler bulunuyor. Google'dan yapılan açıklamada servisin Google Maps Navigation ve Google Mobil Harita uygulamalarıyla beraber kullanılabileceği bir kez daha hatırlatılıyor.

Servis henüz Türkiye'de kullanıma açılmış değil. Türkiye'deki trafik sıkışlığı durumunu göz önünde bulundurursak Google, hatırı sayılır bir kullanıcı kitlerini kaçırıyor diyebiliriz.

Yandex'in trafik durumu servislerinde Google'a oranla daha hızlı davranmıştı. Şirket, Türkiye pazarına girmesiyle beraber kullanıma açtığı servislerin başında trafik yoğunluğu bulunuyordu. Yandex Türkiye ana sayfasında trafik yoğunluğuna da  yer veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.