Amazon MGM filmlerini arşivine kattı

Donanım yerine daha fazla içeriğe sahip olan teknoloji şirketlerinin kazandığı bir dönemdeyiz. Ucuz ve kullanışlı tablet ve e-kitap ağırlıklı tablet içerikleriyle pazardaki dengeleri alt üst eden Amazon, elindeki farklı formatta içerikleri arttırmak için de anlaşmalara devam ediyor.

Film sektöründe hatırı sayılır bir gücü elinde bulunduran Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Amazon ile anlaşma sağladı. Anlaşmaya göre MGM'in ürettiği 18 bin film ve dizi Amazon'un video arşivine eklenecek.

MGM'in film arşivi demişken, şirketin elindeki içeriklerden bahsetmek istiyoruz. Kuzuların sessizliği, Terminatör ve Yağmur adam ve Kurtlarla dans gibi birçok klasik film, MGM'in kataloğunda yer alıyor.

Amazon'un Prime Instant Video servisinde yayınlanacak olan videolar, Kindle Fire, Xbox 360 ve PlayStation 3 gibi birçok cihazı destekliyor. Amazon kullanıcıları Prime Instant Video servisindeki filmleri veya dizileri ilk ay ücretsiz olarak izleyebilecek. Kullanıcılar, bir aylık deneme süresinden sonra yıllık 79 dolara servisi kullanmaya devam edebilecek.

Telif haklarından dolayı doğal olarak Prime Instant Video Türkiye'de kullanıma kapalı. Ancak anlaşma internet şirketleri için önemli. Donanım yerine içeriğin önem kazandığını bir kez daha kanıtlıyor.

Samsung, benzer bir anlaşma gerçekleştirmiş ve Warner Bros, Walt Disney, RHI Entertainment arşivindeki filmleri Smart TV'lere taşımıştı. Yazılı içeriklerde de Microsoft ve  Barnes & Noble bir anlaşma yaparak, içerikleri Windows 8'i tabletlere taşımıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.