Twitter trendleri artık kişiye özel

Twitter'ın büyük bir medya gücüne sahip olduğunu söylemek pekala mümkün. En azından geleneksel medyanın sunduğu gündeme kitlesel bir geri bildirim almak açısından çok ciddi bir potansiyeli var. Bu trendler şimdiye kadar Twitter'ın şehir/ülke odaklı trend anlayışı içinde sunuluyordu ama artık kişiye göre trendler de belirlenecek.

Twitter'ın trendler konusunda kişilere doğru yönelmesi internet dünyasının sitelerden kişilere yönelimine benziyor. İlk zamanlar bir kaç ülkeyle başlayan, sonrasında ülke sayısını arttıran ve şehirlerin (kendi kullanıcıları arasındaki) gündemini belirlemeye çalışan Twitter artık kişilerin yakın çevresine uygun trendleri sıralayacak.

Bugün itibariyle Twitter'da görmeye başlayacağımız kişiye özel trendler varsayılan ayar olarak hem webde ve mobil kanalda gösteriliyor olacak. Kişisel trendlerin ötesine geçmek isterseniz 150 bölgeden birini seçmek yine sizin elinizde.

Bu konuya paralel olarak, Twitter'ın "keşfet" bölümünde trendlere uygun haberlerden ziyade ilgi alanlarına uygun ve kendi çevresinden haberleri öne çıkardığı da dikkatimi çekmişti (sol üstteki resim).

İnternet her ne kadar tüm insan ırkını yeni bir iletişim boyutuna taşımak istiyor gibi görünse de, toplayıcı zamanlarda gelen birebir iletişimdeki sınırlı sayıya indirgeneceğini düşünüyorum. Zamanla internetin herkes için daha odaklanabilir bir yer olmasını umuyorum.

Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent HiçSönmez'in gerçek hayatı internete taşımak hakkında paylaştıklarına ve "Google'ın 3P'si'ne konuyla ilgili olarak tekrar göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.