Twitter ilk TV reklamı ile neyi hedefliyor? [Video]

Twitter ilk TV reklamı ile neyi hedefliyor? [Video]

Dünyanın en popüler mikroblog servisi Twitter cephesinde işler oldukça iyi gidiyor. 140 milyonu bulan kullanıcı sayısı her gün 400 milyon civarı yeni tweet gönderiyor ve her iki sayıda düzenli olarak artıyor. Geçtiğimiz günlerde logosunu değiştiren Twitter’ın ilk TV reklamı da ABD’de yayınlandı. Ünlü NASCAR yarışlarını konu alan reklam, görünürde kullanıcıları yarışlar ile ilgili her şeyi yakından takip etmeye davet ediyor gibi görünüyor.

Fakat aslında Twitter’ın asıl amacı NASCAR üzerinden yeni kullanıcılara ulaşmak değil. #NASCAR hashtag’inin öne çıktığı reklam kampanyasında Twitter aslında reklam verenleri ve büyük firmaları Twitter’ın hashtag’lerini milyonlarca kullanıcıya ulaşmak için kullanmaya davet ediyor.

Fakat sorun Twitter’ın var olan hashtag yapısının reklam verenler için yeterince cazip olmaması. İlgili hashtag’i içeren tweet’leri alt alta sıralayan bu yapı Twitter’ın TV reklamı ile güçlendirebileceği bir şey değil ama geçenlerde Twitter blog’un yayınlanan bir bilgiye göre hashtag ve arama yapısında önemli değişiklikler gerçekleşecek.

Blog yazısını kaleme alan Twitter’da spor ile ilgili ekibin yöneticisi olan Omid Ashtari, bu yeni yapıyı bir “deney” olarak tanımlıyor ve önümüzdeki günlerde konuyla ilgili daha fazla yeniliğin gerçekleşeceğini söylüyor.

Tüm bunlardan anlaşılan Twitter’ın kendi içerisinde marka sayfaları benzeri bir yapıyı hashtag’ler üzerinden kurmayı planladığı ve bu alanların kullanıcıların ürettikleri içeriklerin yanı sıra reklam verenlerin mesajlarını içereceği. Yani artık sosyal medya pazarlamasında göz önünde bulundurulması gereken Facebook sayfalarının yanı sıra bir de Twitter hashtag sayfaları olacak.

Twitter’ın bu yeni reklam potansiyelini ne kadar etkili hale getirebileceğini açıkçası biz de merak ediyoruz ve bu vesile ile kendi adıma ilk kez #NASCAR’ı bu kadar yakından takip edeceğim.

Bu sırada Twitter’ın reklam kampanyasındaki kısa videolara da aşağıda göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.