Çalınan LinkedIn şifrelerinin anatomisi [İnfografik]

Çalınan LinkedIn şifrelerinin anatomisi [İnfografik]

Önce LinkedIn hesaplarının şifrelerinin çalınması, sonrasında ise Last.fm'deki şifrelerin ele geçirildiğinin ortaya çıkması, sosyal ağlardaki güvenlik açıklarını ve şifre seçimlerindeki tercihlerimizi yeniden gündeme getirdi.

Siz şifrenizin eşsiz ve yeterince karmaşık olduğuna emin misiniz? Eğer emin değilseniz, bu araştırmadan sonra şifrelerinizi yeniden gözden geçirmeyi, şifrenize değişik karakterler eklemeyi düşünebilirsiniz.

Rapid7 adlı güvenlik firması tarafından yapılan bir araştırmaya göre, açığa çıkan LinkedIn hesapları kullanıcıların tercih ettiği şifrelerle ilgili pek çok veri içeriyor.

LinkedIn'deki şifresi çalınan kullanıcılar şifreleri içerisinde en çok "link" kelimesini geçirmişler. Yine web sitesinin türü ve içeriği, kullanılan şifre ile bağıntılı. Profesyonel bir iş ağı olan LinkedIn'de kullanıcıların şifreleri arasında "job" ve "work" gibi kelimeler bulunması bunun bir ispatı niteliğinde.

En büyük hatalardan birisi, birbirini takip eden 1234, 123456 gibi şifrelerin tercih etilmesi de şifre güvenliği açısından bir hayli endişe verici. Bir Rus hacker'ın, LinkedIn üzerinde çaldığı 6,5 milyon şifrenin incelemesi ile toparlanan verilerden oluşturulan infografiği aşağıda inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.