RIM 16GB BlackBerry PlayBook üretimini durdurdu

RIM 16GB BlackBerry PlayBook üretimini durdurdu

Son zamanlarda içinde bulunduğu zor durumla ilgili olarak hakkında satılacağı dedikodularu çıkan Kanadalı Research In Motion (RIM), 16GB'lık BlackBerry PlayBook üretimlerini durdurduğunu açıkladı.

Engadget'ta yer alan bilgilere göre üretim 32GB ve 64GB'lık modeller üzerinden devam edecek ve stoklarda bulunan 16GB'lık modeller tükendikten sonra 16GB'lık PlayBook bulmak mümkün olmayacak.

Bildiğiniz gibi bu yılın başında RIM firmasında yönetimsel değişiklikler yaşanmıştı ve şirketin satılacağı dedikoduları da yayılmıştı.

RIM'de yeni yönetim göreve gelir gelmez, BlackBerry ağının dünyaya açılacağı yazılıp çizildi, yeni yönetimle birlikte köklü değişiklikler yapılmaya başlandı.

RIM'in yeni CEO'su Thorsten Heins,  yaptığı açıklamalarda, RIM'in hedef kitlesi ile ilgili açıklamalarda bulunmuş, herkese hitap etmeye çalışmayacaklarının altını çizmişti. BlackBerry Playbook'un 16GB'lık versiyonunun geri çekilmiş olmasının bir sebebi de bu olabilir. Çünkü 16GB'lık modellerin fiyatları ile yüksek depolama kapasitesi bulunan versiyonlar arasında ciddi fiyat farkı bulunuyor.

Yüksek depolama kapasitesi bulunan cihazlardan daha çok kar elde edildiği varsayımında bulunursak, yeni CEO Heins'in ilk ciddi hamlesinin bu olduğunu söyleyebiliriz. Bakalım yeni hamleleler ve yeni yönetim anlayışından toplayacağı meyvelerle RIM kendini kurtarabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.