Last.fm şifreleri de çalındı

Dün 6,5 milyon LinkedIn şifresinin çalınmasının ardından, bir şifre hırsızlığı haberiyle daha karşı karşıyayız. 2002 yılında kurulan müzik öneri ağı Last.fm'de üyeliği bulunan "bazı" kullanıcıların şifrelerinin çalındığı ortaya çıktı. Londra merkezli Last.fm, kendi resmi web sitesinde de yer verdiği duyuruyla  maruz kaldığı şifre hırsızlığını doğruladı.

Çalınan şifrelere dahi rakamlar verilmese de, önce LinkedIn, sonrasında ise Last.fm şifrelerinin çalınması, sosyal ağlardaki güvenlik önlemlerinin gerekliliğine dikkat çekiyor.

Last.fm de kaç kullanıcısının bu durumdan etkilendiği bilgisini vermezken, kullanıcılarından şifrelerini değiştirmelerini istedi. Sızdırılmış şifreler, büyük güvenlik açıkları yaratıyor.

Eğer Last.fm kullanıcısı iseniz, tavsiyemiz hemen hesabınıza giriş yaparak şifrenizi değiştirmeniz. Son dönemlerde şifreleri çalınan sosyal ağlarınızdaki şifreleriniz, diğer sosyal ağ şifreleriniz ya da e-posta adreslerinizin şifreleri ile benzer ise, diğer ağlardaki ve e-posta'lardaki giriş şifrelerinizi de değiştirmenizi öneriyoruz.

Yine son zamanlarda oldukça artan (son 1 haftada benim spam kutuma 3 tane düştü) phishing e-postalarına çok dikkat etmek gerektiğini yine hatırlatalım. Büyük sosyal ağlardan gelen, sizden şifrenizi değiştirmenizi ya da tıklayarak giriş yapmanızı isteyen tüm e-postalara çok dikkatli yaklaşın, adres çubuğundaki domain'leri kontrol edin. Zira şifre çalıntılarına sebep olan en büyük şifre çalma yolu phishing yöntemi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.