Intel Capital bu yıl 400 milyon dolarlık daha yatırım yapacak

Intel Capital bu yıl 400 milyon dolarlık daha yatırım yapacak

Türkiye'ye ofis açacağını paylaştığımız Intel Capital, yıl sonuna kadar 400 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

Dünyanın önde gelen yatırım şirketlerinden biri olan Intel Capital, 2012 yılında şu ana kadar küresel çapta 28 yatırıma 157 milyon dolar harcamış durumda. Bangkok Post'un iddiasına göre Intel Capital Asia Pasifik bölgesi Yöneticisi Sudheer Kuppam, yıl sonuna kadar yeni projelere 400 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecekleri yönünde.

İntel Capital'in şu ana kadar gerçekleştirdiği yatırımların yarısının ABD'deki şirketlere yapılmış durumda. Ancak yılın geriye kalan kısmında şirketin yatırımlarının odağında Asya ülkeleri olacağı haber yer alan detaylar arasında.

Bu haberi neden önemsediğimiz konusuna değinmek istiyoruz. Geçen gün Intel Capital'in Türkiye'ye ofis açacağı duyumlarımızı paylaşmıştık. Bugün haberimizle ilgili şirketten doğrulama geldi. Intel Capital'in Türkiye'de ofis açması, şirketin yıl sonuna kadar yapacağı 400 milyon dolarlık yatırımın bir kısmını Türkiye'deki internet şirketlerine gerçekleşmesi ihtimalini güçlendiriyor.

Intel Capital zaten Türkiye pazarına yabancı bir şirket değil. Bilindiği üzere Intel Capital, geçen yıl  Nokta ve Grupanya yatırımlarıyla adını duyurmuştu.

Bunun yanı sıra Intel Capital Türkiye’de ofis açarak, bölge yatırımlarında etkili olacağını ifade edebiliriz. Bunun şirketin bölge yöneticisi olan Sudheer Kuppam'ın açıklamalarında görüyoruz.

Intel Capital'den kısaca bahsetmek gerekirse 1991′de kurulan şirket, şimdiye kadar farklı sektörlerde yaklaşık 10 milyar dolarlık yatırımı bulunuyor. bulunan, silikon vadisinin önemli risk yatırım  şirketlerinden biri olan Intel Capital’in Türkiye’de ofis açıyor olması ve bölge yatırımlarında Türkiye’yi üs olarak kabul etmesi önemli bir gelişme.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.