Böl ve Öde: Farklı kredi kartlarını tek havuzda toplayan ödeme sistemi

Böl ve Öde: Farklı kredi kartlarını tek havuzda toplayan ödeme sistemi

Artık ülkemizde de çoklu kredi kartı kullanımına izin veren yeni bir online ödeme sistemi var: Böl ve Öde. Buradaki çoklu kelimesi sadece aynı kişinin farklı kartlarını kullanabilmesini değil, diğer kişilerin de kendi kartıyla ödemeye katılabileceğini ifade ediyor.

Finans sektöründe deneyimli isimlerinde bulunduğu Fulberta ekibinin geliştirdiği altyapı, e-ticaret sitelerine hem büyük hacimli satışlar (mobilya, elektronik, beyaz eşya vb.) hem de yeni müşteriler kazandırmayı hedefliyor. Kullanıcıların kredi kartı limit sınırına takılmamalarını ve grup alışverişi teşvik ediyor.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu sistem sosyal alışveriş şeklinde tanımladığımız 'birden fazla kişinin aynı alışverişe katılma' durumunu arttıran bir uygulama. Hemen her e-ticaret girişiminin bu sistemden faydalanabileceğini düşünen Fuberta, bu sayede her girişimde 'istediğim ürünler' listesi oluşturmasını sağlayabilir.

Protokoller açısından herhangi bir e-ticaret girişimin böyle bir sistemi kurması ne kadar zor bilmiyorum ama Böl ve Öde bu işin kolay ve uygulanabilir hale getirmiş durumda. Her müşteriden alınan kart detayları ve her karttan çekilecek tutar sanal POS üzerinden işleniyor ve tüm ödemeler başarıyla gerçekleştiğinde ödeme/satın alma tamamlanmış oluyor.

3D Secure özellikli bu altyapıyı kullanmak için sunulan API şimdilik sadece Nuev.com’da geçerli ve yakında birçok alışveriş sitesine girmeyi bekliyor. Böl ve Öde, kartlardan çekilen parayı doğrudan e-ticaret sitesinin hesabına aktarıyor.

Böl ve Öde, sistemin kullanım ücretlendirmesini entegre olunan e-ticaret firmasının yapısı ve  attığı ürünler ile alakalı olarak farklılaştırıyor. Temel fiyatlandırma stratejisi, e-ticaret firması için asgari bir üyelik ücreti belirlenip, bu ücretin üzerine Böl ve Öde aracılığıyla satılan ürünlerden komisyon alınması üzerine kurgulanmış.

Ortak alışveriş sitesi olarak evlilik dikeyine adım atan Kurdele.com'un e-ticareti hızlandıracağını söylemiştik. BölveÖde ise yeni ve daha geniş çağlı bir katalizör olarak e-ticaret pazarına giriyor. Bu hızlanmanın nasıl gideceğini sistemin kullanımı arttıkça daha iyi göreceğiz.

Sistemi denemek için Böl ve Öde'ye e-posta göndermeniz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.