Google yerel fırsatları Google+'a taşıyor

Google uzun zamandan beri kullanıcılarına yerel servisleri sunmaya hazırlanıyordu. Google bu süreci hızlandırmak için zaman zaman satın almalarla yoluna devam etti. Nihayet Google, yerelleşme servislerini platformlarına entegre etmeye başlıyor.

Google, resmi blogundan yaptığı açıklamayla Google+ Local servisini duyurdu. Kullanıcılar yerel fırsatları, Google+ Local servisinden öğrenebilecek. Dünya ile eş zamanlı olarak Türkiye'de de açılan Google+ Yerel'e, sosyal ağın soldaki ana menüsünden ulaşılabiliyor. Kullanıcıların bulunduğu konuma bağlı olarak önerilen mekanlar geliyor.

İleti paylaşımlarında geçen anahtar kelimeler, Google+ Yerel tarafından tanımlanıyor ve ekranın sağ kenarında harita üzerinde gösteriliyor. Bunun yanı sıra fotoğraflar paylaşılıp mekanlar için yorumlar da yazılabiliyor.

Servisi şu anda sadece Android kullanıcıları kullanabiliyor. iPhone uygulamasında Google+ Yerel henüz yer almıyor. Servise asıl katkıyı akıllı cihaz kullanıcılarının yapacağını düşünüyoruz.

 Google+ Yerel servisinin şu anda Türkiye'deki mekanların sayısı henüz çok fazla değil. Ancak ilerleyen günlerde servisin hızla büyümesi muhtemel.

Bu arada Google+ Yerel'in altında Zagat'ın imzası olduğunu belirtmek gerekiyor. Geçen yıl Zagat için 155 milyon dolar ödeyen Google'ın amacına şimdi ulaştığını söylenebilir.

Google'ın kafasında böyle bir proje olduğu Zagat'ı satın almasından önce de biliniyordu. Hatta benzer bir platform olan Yelp'i satın almak için teklif götürmüştü. Yelp tarafından reddedilen Google, Zagat'a yönelmiş ve hemen hemen üç ay sonra da Zagat'ı satın aldığını duyurmuştu.

Şu anda 'hayalet kasaba' olarak anılan Google+ şu anda emin adımlarla büyümeye devam ediyor. Elimizdeki son bilgilere göre Google+'ta 180 milyon aktif kullanıcı bulunuyor. Google aktif sayıyı arttırmak için yeni servislerini entegre ediyor ve aktif kullanıcı oranını arttırmaya çalışıyor. Özellikle şirketin tüm dünyada yerelleşme stratejisi başarılı olacağa benziyor. Google, sosyal ağ pazarında rakibi olan Facebook'a böylece yerelleşme konusunda da açık açık meydan okumuş oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.