GittiGidiyor'da açık artırma yeniden başlıyor [Video]

GittiGidiyor'da açık artırma yeniden başlıyor [Video]

2010 yılının sonunda açık artırma sistemini kapatan GittiGidiyor, yaklaşık 1.5 yıl sonra yeniden bu servisini açacağını duyurdu. Açık artırma 31 Mayıs'ta kullanıcılarına yeniden 'merhaba' diyecek.

E-Ticaret'12 Konferansı'ndaki bir panele katılan GittiGidiyor Pazaryeri Direktörü Ömür Topaç, açık artırma sisteminin yeniden kullanıma açılacağını söylemişti. Ömür Topaç şu açıklamaları yapmıştı: "Gittigidiyor açık artıma işini yapamadı, bıraktı söylemleri gerçekçi değil. O dönemdeki iş dinamikleri kapatmayı gerektirdi. Açık artırma sistemini açmak için tarih vermiyoruz. Ancak yeniden değerlendirmeye başladık.” diye konuşmuştu. O açıklamanın üzerinden yaklaşık 4 ay geçti ve açık artırma sisteminin yeniden hayata geçirileceği duyuruldu.

Ebay'in satın aldığı GittiGidiyor, açık artırma sistemini yeniden kullanıcılara sunarken bazı kampanyalarda düzenliyor. 31 Mayıs'a kadar açık arttırma formatındaki ürünler ücretsiz olarak listelenebniliyor. Bunun yanı sıra 10 adet listeleme ve 'Katalog' özelliği de kullanıcılara 31 Mayıs'a kadar ücretsiz olarak sunuluyor.

GittiGidiyor'un açık artırma sistemini kapatmasının altında birçok neden yatıyordu. Bunlardan birincisi açık artırmayı kazanan kullanıcıların alıcı tarafına ödeme yapmamasıydı. Diğer neden ise satışa sunulan ürünlere olan ilginin azalmasıydı. Bu konuda özellikle açık artırmaya katılan kullanıcı sayısının giderek azalması GittiGidiyor ekibini sistemi kapatması yönünde etkilemişti.

Açık artırma sistemi dünyada hala tartışılan bir konu. Özellikle internetten alışveriş yapan kullanıcıların açık artırma için zaman kaybetmek istememesi çok tartışılan konuların başında geliyor. O dönemde GittiGidiyor'un açık artırma sisteminde istediğini elde edememesini bu sebebe bağlayabiliriz. Ancak üzerinden 1.5 yıl geçti. Bu dönemde fırsat sitelerinin kullanıcıları zaman konusuna ön yargısız yaklaşmasını sağladığını söyleyebiliriz.

GittiGidiyor'un hazırladığı 'Açık Artırma' videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.