Facebook Camera uygulamasını yayınladı

Facebook, mobil cihazlarda artık kendi uygulaması dışında yeni uygulamalarla da karşımıza çıkmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen sayfa yönetimi uygulaması da buna güzel bir örnekti. Şimdi ise Facebook, kısa süre önce satın aldığı Instagram tarzında bir fotoğraf düzenleme uygulaması ile karşımızda.

Facebook'un yeni fotoğraf düzenleme ve paylaşım uygulaması App Store'daki yerini aldı. Ücretsiz olarak sunulan uygulama, iPhone ve iPod touch'larda çalışıyor. Toplamda 14 filtrenin bulunduğu Facebook Camera uygulamasından ilk ekran görüntülerini haberimizin devamında görebilirsiniz.

Bir Instagram klonu olarak nitelendirebileceğimiz Facebook Camera, Facebook'un Instagram satın alması sonrasında gelen yeniliklerin ve Facebook'un fotoğraflara daha çok ilgi göstereceğinin en büyük kanıtlarındandı. Eklemek gerekir ki bu uygulamanın piyasaya sürülmesi ile Instagram satın alması arasında aslında sadece stratejik bir ilişki var. Uygulamanın hazırlanmasında Instagram ekibinin her hangi bir rolü yok.

Facebook Camera uygulamasıyla birlikte, artık feed üzerinden arkadaşlarınızın fotoğraflarını takip etmek çok daha kolay olacak. Ayrıca beğenme, yorum yazma ve fotoğraf paylaşma özelliklerinin de çok daha ön planda kullanabildiğini uygulama üzerinde görebiliyoruz. Uygulamanın özellikleri arasında fotoğraf kesme, fotoğrafları çevirme ve aynı Instagram'da olduğu gibi filtre ekleme özellikleri de mevcut. Filtre sayısının 14 olduğunu yazının başında söylemiştik.

Facebook'un bu uygulama ile birlikte yaptığı hamle, CEO Mark Zuckerberg'ün IPO öncesi mobili birinci plana alma açıklamalarını da kanıtlar nitelikte. Uygulamanın şu an için Türkiye AppStore'de mevcut olmadığını ekleyelim. Facebook tarafından Facebook Camera için hazırlanan sayfaya buradan erişebilirsiniz.

 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.