Facebook borsadaki ikinci gününe büyük düşüşle başladı

Facebook borsadaki ikinci gününe büyük düşüşle başladı

En yüksek değerle Cuma günü borsaya 'merhaba' diyen Facebook, ikinci gününe sert düşüşle başladı. Şirket hisseleri seans başlangıcında yüzde 10 civarında değer kaybetti. Açılıştan yaklaşık 1 saat sonra kayıp yüzde 13 seviyelerine tırmandı.

Bu düşüşle şirketin 38 dolar olan hisseleri 34 dolara kadar geriledi. Borsa değeri toplam 104 milyar dolar olan Facebook, bu düşüşle yaklaşık 93 milyar dolara kadar gerilemiş oldu. Bu hesapla şirketin pazartesi gününe 10 milyar dolar değer kaybıyla başladığını söylemek mümkün.

Nasdaq'ın geneline baktığımızda Facebook hisseleri kadar düşüş olmadığını görüyoruz. Nasdaq hisseleri güne yüzde 0.8 yükselişle başladı. Endekste işlem gören teknoloji şirketlerinin ortalamasına baktığımızdaysa yaklaşık yüzde 1'lik artış söz konusu. İnternet şirketlerindeyse durum biraz aksine. Facebook'taki düşüşten etkilendiğini tahmin ettiğimiz Zynga hisseleri yüzde 5, LinkedIn hisseleriyse yüzde 2.5 civarında değer kaybetti ilk saat sonunda.

Yatırımcıların büyük umutlar bağladığı Facebook hisselerinin bu kayıp yaşamasının bizi de şaşırttığını söyleyebiliriz. Facebook hisserindeki bu değişimleri paylaşmaya ve haberi güncellemeye devam edeceğiz.

Güncelleme: İlk seansın sonlarına doğru LinkedIn ve Zynga gibi sosyal ağ şirketlerinin borsada işlem gören hisseleri yükselişe geçti. Ancak Facebook hisselerindeki düşüşün yüzde 11 civarında devam ettiğini paylaşmak istiyoruz.

Güncelleme 2: Borsa kapandıktan sonra Facebook hisselerindeki düşüş oranlarının değişmediğini görüyoruz.  Hemen hemen yüzde 11 oranında düşen şirketin hisseleri, 38 dolardan 34 dolara kadar geriledi. Böylece şirketin toplam değerinin yaklaşık 93 milyar dolara düştüğünü söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.