Mekanist.net yeni iPhone uygulaması ile daha sosyal

Mekanist.net yeni iPhone uygulaması ile daha sosyal

Mekanist.net bir kaç gün önce güncellediği iPhone uygulamasıyla daha önce düşündüldüğünü tahmin ettiğimiz yeniliklerini devreye aldı. Artık Mekanist'in iPhone uygulamasında öne çıkan etkin bir profil yapısı var.

Profil sayfalarını yenileyen Mekanist, nihayet sosyal ağ etkinleşimini kullanıcılarına yansıtmış. Uygulamaya giriş yaptığınızda artık arkadaşlarınızın daha önce gittiği yerleri arkadaşlarınızın resimleriyle birlikte görebiliyorsunuz. Facebook üzerinden ve telefon defterinden arkadaşlarınızı uygulamaya davet edebiliyorsunuz.

Arkadaşlarınızın profillerini zengin bir şekilde görebildiğiniz yeni uygulama, önemli bir eksiği kapatarak cepten mekan eklemeye ve düzenlemeye izin veriyor. Geri bildirimleri değerlendiren ekip, kategori içeriğini geliştirmiş, anasayfaya bildirimler kısayolu eklemiş ve bazı sorunlar çözmüş.

Bu güncellemeyle Mekanist'in Foursquare kıyamına geldiğini söyleyebiliriz. Zira yerel mekan ve yorum anlamında ciddi bir birikimi olan Mekanist'te mekana giriş (check-in) özelliği geçtiğimiz yıl devreye alınmıştı. Mekan fırsatları daha önce devreye alınmış, Şubat ayındaki yeniliklerde mekan kartları ve QR kod tarama yenilikleri tanıtılmıştı. Aradan geçen iki ayda 10 bin mekan kartı kullanılmış.

Mekan arama motoru ile webde mekan aramayı kolaylaştıran Mekanist'in bundan sonra Facebook kullanıcı bilgilerini de kullanarak başarılı mekan teklifleri yapması önem arzediyor. Tabii bunun için üye sayısının mümkün olduğunca artması lazım. Aldığımız bilgilere göre mobil uygulama indirme sayısı ile web üye sayısı arasında yarı yarıya fark var. Yani her iki Mekanist.net üyesinden birinde mobil uygulama var.

Önümüzdeki dönemde Mekanist'in Android, Blackberry ve Symbian uygulamalarının da güncellenmesi durumunda aktif kullanıcı sayısı bakımından Foursquare ile yarışabilir konuma gelmesini bekleyebiliriz. En azından Android için Haziran ayında bir güncelleme geleceğini biliyoruz.

Bu yıl Endeavor Türkiye 2012 bahar adayları arasında seçilen Mekanist'in İstanbul'daki ofisini Webrazzi TV olarak ziyaret etmiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.