Facebook halka arz ediliyor

Facebook'un halka arzı son günlerin olduğu kadar önümüzdeki günlerin de en çok konuşulan konusu olacak. Bugün Türkiye saati ile 16:30'da açılacak olan NASDAQ borsasında tüm gözler FB simgesini takip edecek.

Canlı yayının başlamasına 1 saatten az var. Türkiye'de 30 milyonu aşkın, dünya çapında ise (Facebook'un verdiği son resmi rakama göre) 900 milyonu aşkın (Webrazzi Analitik'e göre 842 milyondan fazla) hesap sahibi Facebook'un şimdiye kadar merak edilen değeri içindeki gayri resmi payı hesap edebilecek.

Linkedin'in borsaya açılan ilk sosyal ağ olarak yükselen bir çıkış yakaladığını biliyoruz. Facebook'un değeri ise sürekli tartışıldı. Hatta kimi ekonomistlere göre Facebook'un değerini 100 milyar doların çok altında olduğunu iddia etti. Facebook ise resmi açılış değerini 104 milyar dolar olarak açıkladı ve meraklı bekleyişin fitilini ateşledi. Saat 16:30'da ibrenin nasıl değiştiğini Webrazzi olarak izliyor ve aktarıyor olacağız.

GÜNCELLEME: Facebook'un geçen yıldan beri konuşulan halka arzı TSİ 16:30'da gerçekleşti. Halka arzın başlama işaretini Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg verdi. NASDAQ'ta 38 dolardan satışa çıkan hisselerin gün içindeki performansını takip ediyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.