Ikea'dan yeni bir televizyon deneyimi [video]

Ikea'dan yeni bir televizyon deneyimi [video]

Televizyonların teknoloji ile yeni bir boyuta geçtiğini biliyoruz. Yazılım tabanlı yenilikler, uygulamalar, hareket ve ses sensörleriyle bizi yeni bir televizyon deneyimi bekliyor. Bu gelişmelerden daha basit ama kitlesel bir adımı ise İsveçli mobilya mağazası Ikea atıyor. Ikea Uppleva, hem bir 'mobilya' hem de uygulama platformu olarak televizyona yeni şekil kazandırıyor.

Çinli TLC tarafından üretilen Ikea Uppleva adlı televizyon sisteminin içinde kablosuz ses sistemi, Blue-Ray oynatıcı, internet bağlantısı, dahili kamera bulunuyor. 960 dolar fiyatla önümüzdeki ay Fransa, Almanya, İtalya, Polanya ve İsveç'te satışa sunulması bekleniyor. Ikea sonraki aylarda diğer Avrupa ülkelerine, 2013'te ise Amerika pazarına açılmayı hedefliyor.

Uppleva'yı sıradan televizyonlardan farklı yapan tarafı kabloları tamamen ortadan kaldırmış olması ve dahili uygulamaları.

Opera'nın televizyonlara özel sürümü ile yerel pazarlara uygun uygulamalarla (Dailymotion, Vimeo ve YouTube) zenginleştirileceği ifade edilen Uppleva'yı biraz fazla görünebilir ama iMac'e benzetebiliriz. Şekil olarak benzemesi bir yana Apple'ın masaüstü bilgisayar tarafında yaptığı bütünleşik yapının bir benzerini Ikea'nın yaptığını görüyoruz.

Kısa süre önce bir Alman TV üreticisini alacağı söylenen ancak bu iddaları reddeden Apple'ın olası bir durumda Uppleva'ya benzer ama daha iyi bir ürün çıkaracağını düşünebiliriz. İşte Uppleva için hazırlanan tanıtım filmi;

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.