Facebook'ta Instagram esintileri

Facebook'un Instagram'ı 1 milyar dolara satın alması, belki de bu yıl ilk çeyreğinin en önemli satın almalarından biri olarak tarihe geçti, çok konuşuldu, Instagram'ın değeri çokça tartışıldı.

Bizim gözümüz ise, Instagram'ın kurulduğu günden beridir fotoğraflar ve fotoğraf paylaşım alışkanlıkları üzerinde yarattığı değişimleri ve kısa zamanda elde ettiği know-how'ı, Facebook'u nasıl aktarmaya başlayacağında.

Satın alma ile birlikte, Facebook ve Instagram entegrasyonunun güçleneceği tahminleri de sonuç vermeye hemen başladı.

Instagram'ın Android versiyonunun çıkmasının ardından gerçekleşmesi ve sonrasında ise Facebook Mobile için ortaya çıkan filtreler, Instagram'ın Facebook içindeki varlığını hissettirmeye hemen başladı.

Instagram bir mobil uygulama ve etkisinin öncelikle mobil tarafta hissedilmesi de oldukça normal. Yeni gelişme ise, Facebook'un mobil uygulama tarafının çehresini tamamen değiştiren, oldukça sıkı bir gelişme. Fotoğrafların tüm ekrana yayılarak yayınlanmaya başlayacak olması. Facebook'a mobil üzerinden giren kullanıcılar mutlaka hatırlayacaktır, eski yapıda görseller oldukça ufak gözüküyordu.

Yukarıda  da görebileceğiniz değişiklik sonrasında, Facebook mobil taraftaki görseller artık daha geniş gözüküyor. Bu, hem mobil kullanımdaki görsellerin değerini arttırırken, hem de mobil reklamcılık açısından önemli bir değer taşıyabilecek bir hamle olarak değerlendirilebilir.

Yine Facebook'un mobil uygulaması üzerine bu kadar düşmesi, Instagram ekibinin Facebook mobil tarafta olan desteği, Facebook'un diğer konum tabanlı uygulamaları satın almaları mobil kullanıma yatırım olarak değerlendirebiliriz. İlerleyen yıllarda mobil kullanım internet sektörü için herşey olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.