oPaket.com: İnternetten sesli aramayla sipariş - Webrazzi Startup'12 Lansman

Webrazzi Startup'12'de sıra girişim sunumları bölümüne geldi ve ilk sahne alan girişim opaket.com oldu.

Webrazzi Startup'12'de sıra girişim sunumları bölümüne geldi ve ilk sahne alan girişim opaket.com oldu. Eren Yağdıran kurucusu olduğu OPaket, yemek, market ve damacana su siparişlerinize aracılık eden bir hizmet. İşin farklı yönü de siparişlerin VOIP üzerinden veriliyor olması.

oPaket.com'da market ve damacana su gibi tüketim ürünü siparişleri verilebiliyor. Sisteme dahil olacak işletmelerin internet altyapısına sahip olmalarını beklemiyor. Çünkü yukarıda da bahsettiğimiz gibi sipariş verme işlemi, internetten sipariş veren kullanıcının VOIP üzerinden işletmenin telefon numarasını aramasına dayanıyor.

Kullanıcılar siparişlerini sesli arama ile işletmeye ulaştırıyor. İşletme ise sabit telefonunu kullanıyor ve siparişi kaydediyor. Ödeme ise kapıda yapılıyor.

Eren Yağdıran, ortalama sipariş süresinin 1 dakikanın altında olduğunu paylaştı.

Opaket, şu ana kadar 18 işletme ile anlaşmış. Sisteme kayıtlı üye sayısı 347'ye, günlük ortalama sipariş sayısı ise 26'ya ulaşmış. Gelir kanalını ise market ve yemek mekanlarına sattığı üyelik paketi üzerinden sağlıyor. Yemek mekanlarından 100 lira, marketlerden ise 50 lira aylık ücret alınıyor.

 

Opaket, Yemeksepeti.com gibi büyük bir oyuncunun olduğu zor bir pazara giriş yapıyor. İşinin kolay olduğunu söylemek zor. Ancak küçük müşterilere ulaşma ihtimali, ve Yemeksepeti'nin henüz adım atmadığı market ve su siparişine de yer vermesi projenin potansiyel sahibi olduğunu gösteriyor.

Eren Yağdıran, Opaket'in gelecek sürümünde konum tabanlı, kullanıcı odaklı ve sadakat temelli bir sistem yapacaklarını da paylaştı.

Elbette potansiyelden daha önemli olan şey bir işi uygulama başarısıdır. Yani OPaket'te'nin gerçek potansiyeli, ciddi bir pazarlama ekibi ve tanıtım çalışması düzenlemesi ile ortaya çıkacak. Şu anda Ankara'da işe başlayan girişimin nasıl büyüdüğünü takip edeceğiz.

Hatırlatmak gerekirse, Eren Yağdıran Mart ayında tanıttığımız FastBuzzer adlı servisi ile web sitelerine 'sesli arama düğmesi' eklemenizi sağlayan uygulamayı, daha önce de Email Takip'i geliştirmişti.

 

Webrazzi Startup'12 Sponsorları

Elmas Sponsor

Microsoft Türkiye

Platin Sponsor

iLab Ventures

Altın Sponsor

Çalışkan Kızılyel Hummingbird Ventures IBM

Dijital Medya Sponsoru

Sosyal Medya Sponsoru

İletişim Sponsoru

Destekleyenler

Endeavor Türkiye Etohum Keyground

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.