SDN Forum'u kapatma kararı kaldırıldı [Güncelleme]

SDN Forum'u kapatma kararı kaldırıldı [Güncelleme]

Dün Shiftdelete.net forumuna bir kullanıcı tarafından paylaşılan video üzerine Müyap tarafından kapatma kararı çıktığını paylaşmış ve Müyap'ın “kabul edilemez görünen taahhütnameyi" paylaşmıştık. Bugün Shiftdelete.net kurucusu Hakkı Alkan'dan aldığımız bilgiye göre SDN Forum hakkındaki kapatma kararı kaldırılmış.

Hatırlatmak gerekirse Hakkı Alkan, forumda paylaşılan videoya dair kaldırma talebini hemen uyguladıklarını ve kapatma kararına itiraz ettiğini söylemişti.

GÜNCELLEME: Sitenin avukatlığını üstlenen Gökhan Ahi'nin Webrazzi'ye ulaşan açıklamasını haberin devamında okuyabilirsiniz.

İlk aşamada Müyap'a ulaşmakta zorluk yaşayan Alkan'ın, avukat Gökhan Ahi aracılığıyla yaptıkları resmi başvurunun olumlu karşılandığını ve kapatma kararının geri çekildiğini (kaldırıldığını) biraz önce öğrendik.

Şu anda sadece Turkcell Superonline tarafında erişim engeli olduğunu paylaşan Alkan, resmi karar iletildiğinde SND Forum'a sorunsuz girilebileceğini umduğunu ifade etti. Müyap'tan alınan karar hem veri merkezine hem de internet servis sağlayıcılara acil posta servisi ile yollanacak.

Bu konunun kısa sürede kapanması sevindirici ama yine de hafızamızda yer edinecek bir gelişme olarak kayıtlarımıza geçmiş oldu.

GÜNCELLEME: ShiftDelete.Net'in avukatlığını üstlenen Gökhan Ahi'nin Webrazzi'ye ulaşan açıklamasını aynen aktarıyoruz.

Müyap'ın başvurusu üzerine, içinde forum.shiftdelete.net'in de bulunduğu bir çok site korsan müzik dolayısıyla erişime kapatılmıştı. MÜYAP'ın başvurusunun sebebi, "embed" koduyla herhangi bir yerde yayınlanabilen 2 adet Youtube videosunun forumda paylaşılmasıydı. MÜYAP'ın şikayetten vazgeçme koşulu olarak öne sürdüğü ağır taahhütname dikkate alınmaksızın, mahkemeye doğrudan itiraz başvurusu yapılmış ve itirazımız mahkemece kabul edilerek forum.shiftdelete.net sitesine yeniden erişim sağlanmıştır.

Av.M.Gökhan Ahi

Ahi Taygün Avukatlık Bürosu

(Editörün Notu: Metinde 'taahhüt' sözcüğündeki link tarafımızca konmuştur ve sözkonusu taahhütnamenin bulunduğu haberimize gitmektedir)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.