MasterCard dijital cüzdan PayPass’i duyurdu

MasterCard yeni duyurduğu PayPass ile online ödeme seçeneklerini genişletiyor. Mobil ödeme çözümlerini çok daha büyük bir platforma taşıyan MasterCard böylece kendi dijital çözümünü de resmen duyurmuş oldu.

Google ve ardından PayPal’ın sundukları dijital cüzdan çözümlerine bir alternatif olan MasterCard bu firmalara göre biraz geç kalmış gibi görünebilir. Ama benzer çalışmaları olduğu bilinen Visa ve American Express gibi öncelikli rakiplerinin bugün itibariyle bir adım önüne geçmiş oluyor.

Kendi özel API’si bulunan PayPass’ın amacı, benzerlerinde olduğu gibi online ödemeyi kolaylaştırmak, daha güvenli hale getirmek ve tabi ki tüm bunları yaparken paranın kendi servisleri üzerinden geçmesini sağlamak.

İnternet üzerinde gerçekleştirilen ödemeleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlayan PayPass aynı zamanda NFC özelliğine sahip mobil cihazları ile fiziksel mağazalarda da hızlı alışveriş gerçekleştirebiliyorlar.

MasterCard’ın dijital ödeme sistemi PayPass’ın üç temel özelliği bulunuyor. PayPass işyeri alt yapısı ile işyerleri dünyanın her yerinden ve farklı kanallardan elektronik ödeme kabul edebiliyorlar. PayPass cüzdan bankaların ve iş yerlerinin kendi dijital cüzdanlarını üretmelerine olanak sağlıyor ve MasterCard’ın yanı sıra American Express ve Visa gibi markaların kartlarını da dijital cüzdanda yer almasını sağlıyor.

PayPass API ise MasterCard iş ortaklarının ödeme, güvenlik ve onaylama servislerini kullanarak, müşterilerinin de PayPass’ın geçerli olduğu her yerde alışveriş yapabilmelerini sağlıyor.

Konuyla ilgili konuşan MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney “Günümüzde e-ticaret ve mobil ödemeler hızla gelişiyor. İşyerleri, internet sayfalarına uğrayan kullanıcıların kolayca alışveriş yapmasını mümkün kılacak esnek ve güvenilir çözümler arıyor. Diğer yandan akıllı mobil telefonlar ve tablet bilgisayarlar giderek yayılıyor ve tüketiciler, diledikleri ürünü, diledikleri yerde almak ve diledikleri şekilde ödeme yapmak istiyorlar. Bugün ABD’de tanıtımı yapılan PayPass Cüzdan Servisleri perakende dünyası ile sanal dünyayı aynı güvenli platformda buluşturarak tüketicilere, işletmelere ve bankalara seçenekler yaratıyor, alışveriş deneyimini kolaylaştırıyor. Ülkemiz temassız ve mobil ödemeler konusunda Avrupa’nın en iyi altyapılarından birine sahip ve PayPass Cüzdan’ı da kısa sürede ülkemizde uygulamayı planlıyoruz” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.