Fyonk.com: Hediyelerinizi Facebook üzerinden paketleyin

Fyonk.com: Hediyelerinizi Facebook üzerinden paketleyin

Şimdilik e-ticarete ısınmayan bir kitle mevcut. Bu kitlenin hediyeleşme yoluyla e-ticarete ısınması mümkün ise Fyonk.com bu anlamda e-ticaretin yeni hızlandırıcı girişimi olabilir.

Deniz Oktar ve Barış Can Daylık'ın kurucusu olduğu Fyonk, hediye paylaşımını Facebook odaklı bir şekilde internete taşımak istiyor. Şimdilik 10 marka ve binlerce hediye çeki ile markalara ve e-ticaret sitelerine yeni müşteriler kazandırmak için hem online hem de fiziksel mağazalar için ürün çekleri sunuyor. Hem tek başına hem de grup olarak hediye almanıza da izin veriyor.

Tanıtım amaçlı verilen ücretsiz çeklerden* performans odaklı iş modeli ile kazanç sağlayan Fyonk, ücretli hediye çeklerinden de belli bir komisyon alıyor. İndirim tabanlı bir platform olarak değil, perakendecilerin içerde bulunmayı isteyeceği kutlama odaklı ve kaliteli bir işletme olmayı hedefliyor. Zaten şu anda Facebook arkadaşlarınızın doğum günlerine göre hediye yönlendirmesi yapılıyor.

SocialWire'dan gelen OpenGraph tecrübelerini bu projede kullandıklarnı söyleyen Oktar ve Dayıklı'nın iPhone ve Android uygulamaları ile çok platformlu bir büyüme sağlamak istemesi gayet mantıklı. Kredi kartı ödeme seçeneğinin yanına mobil ödeme seçeneği de sunuluyor.

Henüz geliştirme sürecinde olan projenin hediye çeki modelini genişletmesi beklenen döngünün sağlanması için faydalı olabilir. İlk izlenimlerin nasıl olacağını muhtemelen önümüzdeki hafta görmüş olacağız. Yorumları ise an itibariyle almaya başlayabiliriz.

*Her kullanıcı 1 markadan en fazla 1 defa ücretsiz hediye çeki alabiliyormuş. Ücretsiz hediye çekleri 1 ay, ücretli hediye çekleri 6 ay içerisinde kullanılabiliyormuş. Fiyatlar ve ücretssiz bölümler temsilidir.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.