212 Capital Partners CloudArena'ya yılın beşinci yatırımını yaptı [Güncelleme]

Türkiye'nin en genç yatırım fonlarından biri olan 212 Capital Partners'ın 6. yatırımını bu kez teknoloji odaklı bir girişim olan CloudArena'ya yatırım yaptı.
212 Capital Partners CloudArena'ya yılın beşinci yatırımını yaptı [Güncelleme]

Türkiye'nin en genç yatırım fonlarından biri olan 212 Capital Partners'ın 6. yatırımını bu kez teknoloji odaklı bir girişim olan CloudArena'ya yatırım yaptı.

2011 sonunda kurulan 212 Capital Partners, biraz önce yapılan açıklamada yatırım hakkında detay vermezken bulut teknolojiler üzerine servis tabanlı yazılım geliştiren CloudArena'nın hotel ve turizm sektörlerine odaklanmış olmasının altını çiziyor.

Arden Agopyan, Ali Beklen ve Tolga Yalçınkaya'nın kurucuları olduğu CloudArena da 212 LTD gibi 2011 sonunda kurulan bir girişim ve Triprunner ve HotelRunner adlı iki ürünü bulunuyor. Hazinem Pırlanta, Butigo, Balerin, Arcade Monk ve HemenKiralik'tan sonra 6. yatırımını yapan 212 LTD, kendini Türkiye'nin en büyük erken aşama yatırım fonu olarak tanımlıyor ama fonun büyüklüğü ve yapılan yatırımlar hakkında bir paylaşım yapılmadığı için bu hızla kaç yatırım daha yapabileceklerini bilmiyoruz. Zira 212 bu yılın 4. ayı biterken 5. yatırımına imza attı.

GÜNCELLEME: Arden Agopyan'dan aldığımız bilgiye göre CloudArena, 2011'in son çeyreğinde KOSGEB ArGe destegiyle kurulmuş ve HotelRunner ile diğer bir ürün olan TripRunner projeleri EMEA ve gelişmekte olan ülkelerde ciddi bir açığı* kapatmayı hedefliyor.Arge'ye dayalı büyümeye başlayan girişim faydalı model ve patent başvuruları da oluşturmaya başlamış ve aynı dilin konuşuluyor olması nedeniyle (aynı zamanda vizyon ve uluslarası bağlantılarlar açısından) 212 LTD'nin teklifi kabul edilmiş.

Rails Arena'nın düzenleyicisi de olan CloudArena bu yarışma üzerinden yeni kişileri ekibine katmış ve yatırımla birlikte teknik ekibi geliştirme kararı almış. 3 kişiyle kurulan ekip şu an 7 kişi, Temmuz ayında ise 15 kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Arden Agopyan'ın ifadesine göre CloudArena'nın amacı Türkiye'den dünyaya yazılım servisleri (SaaS) ihraç eden ciddi bir Arge merkezi haline getirmek.

*Türkiye konaklama endüstrisi pazarı Euromonitor'un resmi rakamlarına göre 2012 yılında 9.4 milyar TL'lik bir hacme ulaşacak ve yine resmi rakamlara göre Turkiye'de 11bin'den fazla kayıtlı konaklama merkezi mevcut. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.