Zynga kasasındaki 1.8 milyar dolarla satın alacak şirket arıyor

Zynga kasasındaki 1.8 milyar dolarla satın alacak şirket arıyor

Nisan başında girişimci çevrelerine bomba gibi düşen haberlerden biri Zynga'nın Draw Something oyununun yaratıcısı olan OMGPOP'u satın almasıydı. OMGPOP satın almasından sonra Zynga'nın hem borsada hem de kullanıcı trafiği konusunda yüzünün güldüğünü söyleyebiliriz. Üstelik firma kasasındaki nakit parayla bu tür yüz güldüren girişimleri sürdürmeye kararlı.

Bloomberg'te yer alan habere göre Zynga CEO'su Mark Pincus, satın almalara ve iş birliklerine devam etmeyi planlıyor. Zynga'nın kasasındaki 1.8 milyar dolar nakite dikkat çekilen haberde Pincus'un, özellikle sosyal oyun alanında Zynga'nın misyon ve vizyonuna uyum sağlayabilecek şirketler aradığı sözlerine yer veriliyor. Pincus'un 'agresif' hamlelerde bulunabileceği de haberde yer alan dikkat çekici noktalardan.

Zynga'nın son üç yılın en hızlı büyüyen Silikon Vadisi şirketlerinden. Hem borsada hem de kullanıcı trafiğinde büyüyen şirket, açıklamalardan da anlaşılacağı gibi yakın gelecekte de hızla büyümeye devam edeceğe benziyor. 1.8 milyar dolar da hiç fena para değil, haksız mıyız?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.