Kadir Has Üniversitesi'nden ücretsiz Yeni Medya Konferansı

Kadir Has Üniversitesi'nden ücretsiz Yeni Medya Konferansı

Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü kendi akademik alanında ücretsiz bir konferans düzenliyor. Tam gün sürecek Yeni Medya Konferansı'nda hızla büyüyen 'yeni medya' dünyası tecrübeli konuşmacılarla, çeşitli açılardan tartışmaya açılacak.

Cibali Kampüsünde düzenlenecek konferans, yeni medya kültürünün bireylere tanıdığı yayıncılık insiyatifini ve bunun seyrini, dijital yerlileri, bu düzenin getirdiği yeni hukuk kurallarını ve ahlaki/psikolojik kabulleri masaya yatıracak. Yeni medyada pazarlama, siyaset kavramları da konuşulacak.

Basılı ve görüntülü medyanın tarihi çok eskilere gidebilir ama çevremizi saran internet odaklı yeni meyda oldukça güçlü ve hızlı bir değişim içinde. 2004 yılından itibaren 'yeni medya' alanını akademik eğitim kapsamına alan Kadir Has Üniversitesi, 8 yılın birikimini 26 Nisan 2012 Perşembe günü katılımcılara aktarmayı istiyor.

Dünya nüfusunun yaklaşık 1/3'inin internet kullanıcısı olduğunu ve yeni neslin online iletişim ile olan sıkı birlikteliğini düşünürsek yeni medyanın etkisini kesinlikle daha ciddi ve geniş olarak ele almamız gerekiyor. Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat'ın şu sözleri de bunu daha iyi açıklıyor;

Yeni Medya sadece internet değil mobil ve diğer ağlardaki hizmetlerin de tamamını kapsayan bir üst kavram. Yeni Medya kullanımında, 35 milyon internet ve 62 milyon cep telefonu kullanıcısıyla dünyanın önde gelen ülkelerinden biri Türkiye. Özellikle gençler için burası her gün uzun saatlerini geçirdikleri alternatif bir yaşam alanı. Hal böyleyken Yeni Medya sadece yayıncılık yönüyle ele alınmakta ve adeta geleneksel medyanın bir alternatifi gibi kısıtlı bir tanım içinde algılanmaktadır. İşte bu konferans, Yeni Medya'yı bireysel, sosyal, kültürel, ekonomik ve politik yönleriyle ele alması yönünden önemli bir görev yüklenmektedir.

Kadir Has Üniversitesi olarak, Yeni Medya alanında ülkemizin akademik birikimi ile sektörel deneyimini bir arada harmanlayan bu ilk konferansa konuyla ilgili herkesi davet ediyoruz.

Mithat Bereket, Serdar Kuzuloğlu, Özgür Alaz, Cemil Türün, Av. Gökhan Ahi, Dr. Özgür Uçkan, Yrd. Doç. Dr. Ebru Baranseli, Prof. Dr. Kemal Sayar, Ahmet Tezcan ve  Nihat Sırdar'ın katılacağı konferansın tam programına göz atabilir, katılmak için şuradaki küçük katılım formunu doldurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.