Facebook şimdi de Open Graph ile trafik akışı sağlıyor

Facebook şimdi de Open Graph ile trafik akışı sağlıyor

Facebook'un web siteleri için önemli bir trafik kaynağı olduğu malum. Dünyaca ünlü sosyal ağ sitesi hem webde hem de mobilde web sitelerine direkt trafik akışı sağlamaya devam ediyor. Şimdilerde öne çıkan Open Graph ise sosyal medya-arama motoru rekabetinin yeni bir boyut kazandığını örnek hikayelerle belgeliyor.

Bir süre önce Facebook'un 'Zaman Tüneli'ne ortaklarından olan izlesene.com yani Nokta, Facebook'un geliştirici bloguna konuk olmuştu. Facebook ekibine göre İzlesene gayet başarılı bir Open Graph kullanımı ile trafiğini ve aktif kullanıcı sayısını arttırmış.

Facebook'un geleneksel f8 konferasıyla birlikte Open Graph'ı kullanmaya başlayan popüler video sitesinin aylık aktif kullanıcı sayısı 250 binden 4 milyona ulaşmış, kullanıcı başına günlük video izleme sayısı ise 3 katına çıkmıştı.

Benzer bir başarı hikayesi bu kez Digg'den geldi. Yeni CEO ile yoluna devam eden ve bu arada bir takım yenilikler yapıp, geri adım atan Digg, Open Graph ile mobil taraftaki trafik artışına dikkat çekiyor.

Kullanıcılarından Facebook hesaplarını Digg profilleriyle eşlemelerini ve eylemlerini paylaşmalarını isteyen sosyal imleme sitesi, mobil sayfası m.digg.com'un yüzde 29'luk bir trafik artışı yakaladığını ifade ediyor. Mobil profillerin yaklaşk yüzde 35'i Digg Social Reader üzerinden gelmiş. Facebook'tan Digg'e gelen kullanıcıların da yüzde 27'si zaten bir mobil cihaz üzerindeymiş.

Bu olumlu etki Digg'i sitenin mobildeki kullanıcı deneyimini geliştirmeye itmiş. Nokta ekibinin ise artık Blogcu dışındaki sitelerinde sadece Facebook ile Giriş eklentisini kullandığını Dijital12 konferansımızda Tümay Asena'dan öğrenmiştik.

Pinterest gibi yeni nesil sosyal ağlar, sosyal medya önemli bir trafik kaynağı olarak dikkat çekse de Facebook'un referansı geliştirmiş olduğu altyapı ile yarın için de önemli bir noktada. Arama motoru tarafında işlerin yolunda gitmediği Google'ın ise Google+ ile bu etkiyi nasıl yakalayacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.