Twitter 7. yılına 140 milyon aktif kullanıcıyla girdi

Twitter 7. yılına 140 milyon aktif kullanıcıyla girdi

"Sadece twttr'ımı ayarlıyorum." Twitter'ın yolculuğu tam altı yıl önce Jack Dorsey'in bu sözleriyle başladı. Dorsey, o günlerde Twitter'ın kurumsal bir şirket, yeni medya düzeninin bir kolu ve 500 milyon kullanıcıya sahip olacağını söyleseydi, kimse inanmazdı.

Mikroblog sitesi kurulmasından 18 ay sonra 500 bin kullanıcı, üç yıl sonra da 1 milyar tweet rakamına ulaştı. Nisan 2011 yılında 200 milyon kişi Twitter kullanıcısıydı. Twitter bu dönemde aktif kullanıcı sayısını 100 milyon olarak açıkladı. Geçen Ekim ayında şirketten yapılan açıklama hergün 250 milyon Tweet'in atıldığını gösteriyordu.

Bugün yapılan açıklamayla sitenin 140 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştığı ve bu kullanıcıların günde 340 milyon tweet attığı bildirildi.

Türkiye de Twitter rüzgarına kapılan ülkeler arasında yer alıyor. Webrazzi Dijital'12 Konferansı'nda paylaşıldığı gibi Türkiye'deki kullanıcılar saniyede 20 Tweet atıyor. Mikro blogu kullanan kullanıcı sayısıysa 7.2 milyon olarak hesaplanıyor.

Kullanıcı sayısı olarak bu kadar ön plana çıkan şirketin gelir ve finans planlarından da bahsetmek gerek. İş modelini yeni yeni oluşturan Twitter, geçen yıl 150 milyon dolarlık reklam geliri elde etti. Bu gelirin 2012'de 260 milyon dolara 2014 yılındaysa  540 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Peki ya borsa? Facebook borsaya açılmak için gerekli başvuruları tamamladı. Sosyal ağın bu yıl sonu ya da 2012'nin ilk yarısında halka açılması bekleniyor. Şu an sektörün kafasındaki tek soru bunun ne zaman olacağı. Twitter'dan bugüne kadar hiçbir açıklama yapılmış değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.