Fas'ta Skype'a erişim engellendi

Kuzey Afrika ülkelerinden Fas, ülkede yaygın olarak kullanılmakta olan Skype'ı engelledi.

TeamSpeak ve Viber gibi diğer VoIP servislerini de içeren engellemenin Fransızca olarak yazılan Moroccan Geeks adlı haber sitesinden duyuruldu ve haber aynı zamanda Fas gazetesi Al Sabaheya'da yer aldı.

Erişimin engellemesi Fas'ın ana telekom servis sağlayıcısı Maroc Telecom tarafından gerçekleştirildi. Maroc Telecom'un kendi VoIP servis sağlayıcısı olan MTBOX'ın kullanılmasını teşvik etmeyi hedeflediğine dair söylentiler bulunuyor.

İnternete ve internet hizmetlerine erişim yasakları dünya çapında maalesef gün geçtikçe artıyor. Bu yasaklara ve SOPA gibi yasalara tepkiler de çoğalıyor. Tepkilerin artmasının nedeni devlet destekli ya da güçlü ana telekom sağlayıcılarının pazar avantajlarını sonuna kadar kullanmak istemeleri ya da, daha vahimi, meşru gibi görünen gerekçelere dayandırılarak çıkarılan yasalarla sansürün aleni olarak gerçekleştirebiliyor ve normalize ediliyor olması.

Geçtiğimiz yıl Microsoft tarafından satın alınan Skype, yıl içerisinde satın almalar yapmaya devam ederek kendisini Microsoft bünyesinde güçlendirme fırsatını da elde etmişti. Geçtiğimiz yıllarda Mısır'da da engellenmesi söz konusu olan Skype'ın, Fas konusunda nasıl girişimlerde bulunacağı merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.