ArabNet Kurucusu Omar Christidis: MENA bölgesinde eticaretin önünde bazı engeller var [Eticaret12]

ArabNet Kurucusu Omar Christidis: MENA bölgesinde eticaretin önünde bazı engeller var [Eticaret12]

E-Ticaret'12 konferansında ArapNet Kurucusu Omar Christidis sahneye çıkan üçüncü konuşmacı oldu. Chritidis, Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde eticaret sektöründe yaşanan zorluklara değindi.

Bölgede toplamda 70 milyon internet kullanıcısı olduğunu ifade eden Christidis, penetrasyonun yüzde 35 seviyesinde olduğunu söyledi.

Christidis, “Bölgede 4 milyar dolar hacimli bir eticaret pazarı bulunuyor. Türkiye ile karşılaştırmamız mümkünde değil. Abu Dabi 2 milyar dolarla ilk sırada yer alıyor. Toplam nüfusun yüzde 39’u internetten alışveriş yapılıyor” dedi.

Bölgede ödeme sistemleri ve vergilendirme gibi konularda problemler yaşandığını söyleyen Omar Christidis,

“Paypal bölgedeki ülkelerde kullanılmıyor. MENA’da Amazon.com ve eBay sitelerine ulaşım yok. Yurtdışından sipariş verilen ürünlerin önündeki en büyük engelleriden birisi de vergilendirme kriterlerinin bilinmemesi. Sipariş edilen ürüne ne kadar vergi ödeneceği bilinmiyor.”

diye konuştu.

Salonda Ortadoğu pazarıyla ilgilenen katılımcıların da olduğunu gören Chritidis, Webrazzi'nin Mart ayı sonunda düzenlenecek ArabNet konferansının medya sponsoru olmasından bahsetti ve sahneden ayrıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.