iPara: 2012’de bütün eticaret sitelerine dokunmak istiyoruz [Eticaret12]

iPara: 2012’de bütün eticaret sitelerine dokunmak istiyoruz [Eticaret12]

Türkiye’de eticaretin gelişmesinde kilit rol oynayacak alanlardan birisi de ödeme sistemleri ve GittiGidiyor kurucularının kurduğu alternatif ödeme sistemi iPara da ETicaret’12 konferasında yer aldı.

iPara'nın kurucuları Serkan Borançılı, Burak Divanlıoğlu ve Aydonat Atasever ödeme sistemleri ve şirketlerinin hedefleri hakkında konuştu.

2012’de Türkiye’deki bütün eticaret sitelerine dokunmak istediklerini söyleyen iPara kurucularından Aydonat Atasever, herkese iPara’yı anlatmak istediklerini ifade etti. Atasever, “Türkiye’de 5 binin üzerinde eticaret şirketi bulunuyor. iPara bizim inandığımız bir iş. İyi bir organizasyon kurmak istiyoruz. Elimizden geldiğince projemizi anlatmak istiyoruz” dedi.

Şu anda 25 kişilik kadroya ulaşan iPara 50 yakın şirketle çalışmaya başladı. iPara’ya başvuran şirket sayısıysa 200 mazağa civarında.

Bütün siteler için çalıştığında eticareti hareketlendireceğini öngören iPara kurucularından Burak Divanoğlu, iPara’nın kapıda ödeme ve havale işlemlerini azaltacağına inandıklarını paylaştı.

iPara kurucularının konuşmalarından öne çıkan notlar şu şekilde:

  • Eticaret pazarın yüksek değerlenmeler konuşuluyor.
  • eBay, GittiGidiyor’u sattığımız zaman ödeme sistemlerine yatırım yapma dedi. Ancak bu konuda kararlılığımızı gösterdik ve eBay yetkilileriyle anlaşmaya vardık.
  • Eticaret şirketlerinde karlılıklara bakılacak. Şirketler ciroya oynamayı bırakacak.
  • 2012’de sektörde bayağı bir çözülme olacak.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.