Ömür Topaç: GittiGidiyor 2012'de yüzde 50 büyüme hedefliyor [Eticaret12]

Ömür Topaç: GittiGidiyor 2012'de yüzde 50 büyüme hedefliyor [Eticaret12]

GittiGidiyor,geçen yıl eBay tarafından 217 milyon dolara satın almasıyla dikkat çekmişti. Bu satın almayla beraber şirkette bazı değişiklikler gündeme gelmeye başladı. Bu değişikliklerden birini GittiGidiyor Pazaryeri Direktörü Ömür Topaç E-ticaret’12 konferasında anlattı.

Oturumda en dikkat çekici açıklamalardan biri GittiGidiyor'un açık artırma sistemi üzerineydi. Konu hakkında konuşan Ömür Topaç, eBay satın almasıyla beraber açık artırmanın yeniden gündemlerine girdiğini söyledi.

Topaç, “Gittigidiyor açık artıma işini yapamadı, bıraktı söylemleri gerçekçi değil. O dönemdeki iş dinamikleri kapatmayı gerektirdi. Açık artırma sistemini açmak için tarih vermiyoruz. Ancak yeniden değerlendirmeye başladık.” diye konuştu.

Büyüme rakamlarıyla konuşmasına devam eden Topaç, GittiGidiyor’un cirosal bazda 2011’de yüzde 19 büyüdüğünü söyledi. Şirketin 2012’deyse yüzde 50 büyüme hedefine ulaşmak istediğini sözlerine ekledi. Topaç, bu sıçramayı gerçekleştirmek için satış ekibinin güçlendirildiğini ve fiyatlandırma konusunda çalışmalar yaptıklarını anlattı.

GittiGdiyor’un eBay içindeki yerinden bahseden Ömür Topaç, satın almadan sonra Türkiye’nin tamamen Avrupa’daki merkeze bağlandığını söyledi. eBay’in Avrupa bölgesinde stratejik olarak Almanya ve İngiltere’yi ayrı tuttuğunu ifade eden Topaç, şirketin ikinci sırada İtalya ve Fransa’ya önem verdiğini belirtti. Topaç, “Rusya’nın hariç olduğu ‘Rest of Europe’ bölgesinde Türkiye yer alabiliyor” dedi.

Yatırımcıların neden Türkiye’ye stratejik olarak baktığı konusuna değinen önemi ne olarak bakarsak, yatırımcılar MENA bölgesine girmek istiyorlar. Türkiye'ye yatırımların akması bu bölgelere geçiş sürecinde kolay olması içi yapılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.