Genç eticaret girişimleri kuruluş öykülerini anlattı [Eticaret12]

Genç eticaret girişimleri kuruluş öykülerini anlattı [Eticaret12]

Arda Kutsal'ın yönettiği E-Ticaret12 konferansının yeni oturumunda üç genç e-ticaret girişimi sahne aldı. Evim.net, indirdik.com ve Sporcum.com'un kurucuları Ali Özen, Ahmet Abamor ve Mustafa Acet girişimlerini nasıl bugünkü noktaya getirdiklerini anlattı.

Girişimcilerden gelen cevapları ayrı başlıklar altında sıralayalım;

Evim.net ve bebekbezi.com

Evim.net'ten Ali Özen'in Arda Kutsal'ın sorularına verdiği cevaplar biraz ilginçti. Kardeşi Şencan Özen ile Reklamstore'u kuran, 17 Aralık 2010'da Evim.net ile özel alışveriş pazarına giren ve son olarak 14 Kasım 2011'de Bebekbezi.com'u hayata geçiren Ali Özen, kullanıcılardan gelen tepkileri açık sözlülükle dile getirdi. 

Salonun havasını değiştiren ve Twitter'da da ses getiren Ali Özen, Evim.net'te bir kırılım noktası olmadığını, düzgün artan bir gelişme olduğunu söyledi. Bebekbezi.com projesinde ise aylık 100 bin TL ciroyu aşılmış. Gelen bir soru üzerine Türk e-ticaret kullanıcılarının ürün teslimi süresinde sabırsız davrandığını ifade etti. Kullanıcılardan "çocuğunuz ölsün" gibi sitemler gelebildiğini söyleyen Ali Özen, biraz daha sabırlı olunmasını istedi ve bu sürecinde bazen aksamayabileceğinden bahsetti.

Ali Özen, yeni sitelerin de yolda olduğunu ama erkenden yazdığımız için bizimle paylaşmayacağını da sözlerine ekledi. :) Girişimcilere de "yapın ve yolda düzeltin" tavsiyesinde bulundu.

indirdik.com

indirdik.com'un kurucusu Mustafa Acet ise ilginç kuruluş hikayesi ile beğeni topladı. Üniversite için Balıkesir'e giden Acet, okulu bırakıp bilgisayarla ilgili bir iş yapmak için İstanbul'a gelmiş. İstanbul'da kazandığı yeni bölümü de kağıt üstünde tutan Mustafa Acet, bu sırada ailesinden gelen tepkilere yönelik MNB (mustafa ne zaman büyüyeceksin) adlı bir web ajansı kurmuş.

Ancak Acet'in işini ailesine kabul ettirmesi kolay olmamış. 1 Mart 2007 'de  bendeistiyorum.com olarak hayata geçen proje Koç Grup şirketleriyle anlaşma yapınca annesinden "Sen önce okulu bitir" azarını işiten genç girişimci, Gittigidiyor kurucularının yatırımını ailesi ile paylaştığında ise annesinden "oğlum para lazımsa bilelim" cevabını almış.

Yatırım sonrasında indirdik.com olarak devam eden girişimin şu an 30 civarında bir ekiple çalıştığını, şubat ayı ile de aylık cirosunun milyonu bulacağını öğrendik.

Mustafa Acet, kırılım noktasını nasıl yakaladıklarını bilmediklerini ama iş ortaklığı modelinin etkili olabileceğini de sözlerine ekledi. Girişimci adaylarına da "beklemeyin, girişin" diye mesaj gönderdi.

Sporcum.com

Sporcum kurucusu Ahmet Abamor ise 2010 Kasım ayıında temelleri atılan girişim ile Haziran'ın başından beri bu yana tam olarak hizmet vermeye başladıklarını ve şu anda 80 spor markası ile bayilik sisteminde çalıştıklarını paylaştı.

Sitedeki ürünleri deposunda hazır tutan Sporcum.com, 1 yıl içinde 1 milyon TL ciroyu görmeyi başarmış ve marka sayısını arttırınca bir kırılım noktası yakalamış.

Eticaret girişimcilerinin müşteri hizmetlerine ve tedarik sürecine önem vermesini tavsiye eden Abamor, teslimat süreci ile ilgili soruya, bazen Erzurum'a İstanbul Büyükçekmece'den önce mal gönderdiklerini söyleyerek değişken ve anlayış isteyen bir süreç olduğunu ifade etti.

Alışveriş yapmak için üye olma zorunluluğu olmayan Sporcum.com bu sebeple eposta pazarlamasından olumlu sonuçlar aldıklarını ifade etti. Sporcum.com siparişlerinin yüzde 60'ını Anadolu'dan alıyormuş ve bu nedenle kapıda ödeme hizmetini önemli görüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.