Vox.io: Basit ve etkili bir VOIP servisi

Vox.io görüp görebileceğiniz en basit VOIP uygulamalarından biri ve internetin dört bir yanımızı sardığı bir dünyada telefon numaralarına bağlı iletişimi kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Vox.io, webde ve iPhone uygulaması ile mobilde hizmet veriyor. Görüntülü konuşma (sadece webde) ve 5 kişiye kadar grup içi konuşma gibi özellikler sunuyor. Çevrimiçi kullanıcılar kendi arasında ücretsiz konuşabildiği gibi uygun fiyatlarla telefon numaralarını arayabiliyor. Benim listemdeki kullanıcılar için dakika başı arama ücreti 0,01 euroya kadar düşüyor. Türkiye için ev numaralarının dakikası 0,3 euro, cep numaraları için ise 0,04-0,05 euro arasında değişiyor.

Vox.io'nun basit arayüzü mesaj ve e-posta gönderme gibi özelliklerle mevcut rehberinizin yerini alacak kadar başarılı. Web arayüzünde ise bir arama kutusu sizi karşılıyor ve hızlıca aradığınız kişiyi bulmanızı sağlıyor.

Vox.io, gelirini SMS gönderimleri ve telefon numaralarına doğru yapılan aramalardan elde ediyor. Sosyal ağ hesaplarınızdan bağlantılarınızı hızlıca aktarmanızı sağlıyor. Seedcamp destekli Vox.io, kullanıcı profillerini (vox.me/tomaz) bir sosyal ağ şeklinde paylaşıma açıyor ve sosyal etkileşim gücünden yararlanmak istiyor. Tek tıkla aramayı etkin kılıyor ve Skype'ın bunu neden daha önce yapmadığını da düşündürüyor.

Tomaz Stolfa'nın kurucusu olduğu girişim web ve mobil kullanımları eş zamanlı takip ediyor ve özellikle sesli iletişimde kalıcı olmak, önümüzdeki dönemde çoklu platform desteği ile kullanıcı sayısını arttırmak istiyor.

Skype'ın sosyal etkileşimde geride kaldığı bir dönemde Vox.io kendine yer bulabilir ama Google ve daha bir çok servis ile mücadele etmesi gerektiği de bir gerçek. Vox.io'ya üye olursanız arkadaşlarınızı davet ederek kredi kazanabileceğinizi de paylaşmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.