Mobil ödemede Turkcell-BlackBerry işbirliği

Mobil ödemede Turkcell-BlackBerry işbirliği

NFC (Near Field Communication) yani Yakın Alan İletişimi'nin en büyük nimeti olan mobil ödemeler tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygınlaşmaya devam ediyor. Son örnek BlackBerry ve Turkcell işbirliğiyle başlatılan servis. Turkcell abonesi olan BlackBerry Bold 9900 sahipleri NFC özelliğini kullanmaya başlıyor.

Mobil ödeme sistemine geçmek isteyen BlackBerry Bold 9900 kullanıcılarının gerçekleştirmesi gereken bazı işlemler bulunuyor. Turkcell abonelerinin NFC özelliğine sahip yeni bir SIM kart alarak, Turkcell Cep-T Cüzdan uygulamasının indirilmesi gerekiyor.

35 TL’ye kadar olan harcama yapan Turkcell’li BlackBerry Bold 9900 sahipleri ödemelerini pin veya imza gerçekleştirebiliyor. 35 TL üzerindeki ödemeler için ise pin veya imza desteği gerekli.

Bu tip servislerin faydası elbette kullanılabildikleri ağın genişliğiyle doğrudan ilintili. Turkcell-BlackBerry uygulaması, firma açıklamasına göre, Türkiye genelinde yaklaşık 60 bin mağaza, perakende satış yeri, café ve restoranda MasterCard PayPass okuyucularrında kullanılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.