Yemeksepeti.com %10 Hissesini Sattı

Yemeksepeti.com kısa süre önce bünyesine yeni ortaklarını dahil etti ve yaklaşık %10'luk hisse satışı gerçekleştirdi. Aslına bakarsanız aylar öncesinde şirketin bir grup hissesini satma planı olduğunu duymuştuk.

Yemeksepeti.com kısa süre önce bünyesine yeni ortaklarını dahil etti ve yaklaşık %10'luk hisse satışı gerçekleştirdi. Aslına bakarsanız aylar öncesinde şirketin bir grup hissesini satma planı olduğunu duymuştuk. Hatta kulağımıza bazı rakamlar ve potansiyel alıcıların isimleri de gelmişti. Kısa süre önce resmi kayıtlara yansıyan hissedar değişimi ile ilgili bazı önemli kaynaklarımızla görüştük ve aylar öncesinde sahip olduğumuz bilgilerimizi değerlendirip gerçekleşen satışın hassas detaylarına ulaştık.

Öncelikle gerçekleşen hisse satışının ağırlıklı olarak Yemeksepeti'nin kurucu ortaklarından Cem Nufusi'nin hisslerinin satışı üzerine yoğunlaştığını paylaşmamız gerekiyor.

Toplam %10,57 oranında hissenin el değiştirdiği operasyonda, bu oranın %10,21'i Cem Nufusi'nin sahip olduğu hisselerden sağlanmış.

Şirketin ilk kurucu kadrosunda yer alan Gökhan Akan'ın hisse oranını artırdığı ve Birol Yüce ile Can Yüceoğlu'nun ortaklar arasına dahil olduğu yatırım turunda, farklı ortaklar ve hisse grupları olduğundan farklı değerlemeler söz konusu olmuş. Bu sebeple şu kadar hisseye karşılık şu kadar rakam alınmıştır gibi bir bilgi paylaşmak doğru olmaz. Ancak kaynaklarımızdan derlediğimiz bilgilere göre yaklaşık %10'luk hisse için 4-5 milyon dolar seviyesinden bir satış gerçekleşmiş. Bu satış çoğunlukla eski ortaklar arasında gerçekleşen bir satış olmasından dolayı şirketin değerini tam olarak yansıtmıyor ve yaklaşık 50 milyon dolara getiriyor. Ama aldığımız duyumlar arasında Yemeksepeti'nin çok kısa bir süre önce 120 milyon dolar değerlemeyle bir yatırım ya da satın alma teklifini reddettiğini de duymuştuk. Söz konusu 120 milyon dolarlık teklifle ilgili kesin bilgilere ulaşamadık ama bu turun tamamen dışında bir süreç olduğunu ve teklifin yönetim tarafından geri çevrildiğini kesin olarak biliyoruz. Bambaşka bir konu olarak bununla ilgili detaylara ulaşırsak paylaşıyor olacağız.

Aşağıda Yemeksepeti'nin satış sonrasında oluşan yeni ortaklık dağılımını paylaşıyoruz.

European Founders Fund, yani Samwer kardeşlerin, halen %18,38 ortak olduğu Yemeksepeti'nde, kurucu ortakların çoğunluk hissedarları Nevzat Aydın ve Melih Ödemiş'in de kişi başına %24,31 oranında hisseye sahip oldukları dikkatinizi çekmiştir. Gerçekleşen satış esnasında European Founders Fund'ın herhangi bir hisse kaybı yaşamadığını ancak Nevzat Aydın ve Melih Ödemiş'in kişi başına %28,03'den %3,72 hisse kaybettiklerini de ek bilgi olarak paylaşmış olalım. Ancak söz konusu kişi başına %3,72 sermaye artışı esnasında indirgenmiş midir yoksa onlar da hisse satışı mı gerçekleştirmişlerdir şu aşamada bilemiyoruz.

Şahsen kurucuların gelinen şu noktada ellerinde tutabildikleri hisse oranının son derece önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. Yatırım ile eritmedikleri hisselerini Yemeksepeti'nin bugünkü değeri ile orantılayacak olursanız, bence Yemeksepeti kadar önemli bir diğer girişimcilik dersinin bu olduğunu göreceksiniz.

Konuyla ilgili ek bilgi gelir ya da bir açıklama yapılırsa bu yazıyı güncelleceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.