Tümay Asena: Bugün 2001'deki Kadar Heyecanlıyız

Tümay Asena: Bugün 2001'deki Kadar Heyecanlıyız

Webrazzi Summit 2011 heyecanı önce başladı ve Arda Kutsal açılış konuşmasını yaptı. Sanırım canlı yayını seyrediyor ve bu heyecanı siz de yaşıyorsunuz ama ilk bölümü kaçıranlar için bir özet paylaşmanın uygun olacağını düşündük.

İlk olarak sahne alan Webrazzi Kurucusu Arda Kutsal'dı. Geçen yılın kısa bir özetini yapan Arda Kutsal Türk internet ekosisteminin yükselişte olduğunu söylemekten çok bugün detayları ve sektörün geleceğini konuşacağımızı söyledi.

Arda Kutsal açılış konuşmasının ardından sözü Nokta'nın Kurucusu Tümay Asena'ya bıraktı. Asena 2001'de işe başladıklarında duydukları heyecanı 2011'de de yaşadıklarını söyledi. Türk internetinde gelişmeyi gösteren Asena, yerel içerik üretmeye başlandığını ve buna da online medya şirketlerinin yardımcı olduğunu paylaştı.

Nokta'nın büyümesine de değinen Tümay Asena, 2011'de webde yüzde 15,  sosyal alanlarda yüzde 92, mobilde yüzde 1709  yükseliş yakaladıklarını söyledi. Sunumunda önemli bir internet pazarından bahsettiğini hissettiren Asena, Mobildeki önemli yükselişin tamamen kendi yetenekleri olmadığını, mobilde bir dönüşümün olduğunu ve bunu yakalamak konusunda henüz işin başında olduklarını samimiyetle ifade etti.

Mobile önem veren Tümay Asena sosyal ağları (sosyal webi) mobil cihazlardan artık daha fazla kullandığımızı paylaştı ve geleceğe değindi.

Asena'ya göre içerik artan bir eğilimle mobilde üretilecek ve sosyal webde depolanacak. Oyun teorisi ve mekanikleri hem kendimiz hem de sosyal webdeki arkadaşlarımız için pek çok dijital aktivitemizde temel motivatorler arasında olacak.

Konum bilgisi ve alışkanlıklarımız içeriğin fayda yatararak anlamlanmasını sağlayacak. Mobil e-ticareti şekillendirecek. Fırsat ve indirimler konuma bağlı olarak daha fazla değer kazanacak.

Tümay Asena, Mary Meeker'in sözünü hatırlatarak 21. yüzyılın en önemli eğilimininin internete (ve birbirine) bağlı cihazlara ait olduğunu söyledi ve sunumunun sonunda Facebook Timeline'ın resmi iş ortaklarından biri olduklarını hatırlattı. Zuckerberg'in sunumunda Nokta'nın yer almasını Türkiye'ye (30 milyon kullanıcıya) verilen önem

2011'de 32,3 milyon tık aldıklarını söyleyen Asena gelecekte bu başarıyı mobilde yaşamak istediklerini ve gelecek yıl da (4. kez) Webrazzi Summit'e destek olmak istediklerini paylaştı. Türk internet ekosistemine katkısı olanlara teşekkür etti.

Webrazzi Summit 2011 Sponsorları

ELMAS SPONSORLAR

Nokta Vodafone

PLATİN SPONSORLAR

Garanti Nokia Volkswagen Yandex

ALTIN SPONSORLAR

Cocacola Qualcomm Sadece Hosting

GÜMÜŞ SPONSORLAR

Comscore Çalışkan Kızılyel Fact-Finder iLab Mikro Ödeme Paypal Sendloop Turknet Yellow Medya Zanox

DİJİTAL MEDYA SPONSORU

Medyanet

SOSYAL MEDYA SPONSORU

Pixelplus

KURUMSAL İLETİŞİM SPONSORU

Kurumsal Haberler

YAYIN SPONSORU

MediaNova

İLETİŞİM SPONSORU

Marjinal

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.