Twitter iOS 5'te Apple'ı Arkasına Aldığının Farkında

Twitter iOS 5'te Apple'ı Arkasına Aldığının Farkında

Apple sosyal medyada çok yer alan bir şirket değil ama bir noktadan sonra AppStore ve iTunes hesapları ile Twitter'da yer almaya başlamıştı ve iOS 5 ile Twitter'a oldukça iyi bir kıyak yapmıştı. Twitter da iPhone 4S'in çıkışıyla yeniden gündeme gelen iOS-Twitter birlikteliği konusunda bir blog yazısı paylaştı.

Blog yazısında  iOS 5 yüklü bir iPod Touch, iPhone veya iPad'den bir kez Twitter'a bağlandığında kolayca paylaşım yapılabileceği özetleniyor. Twitter paylaşımına bağlı olan uygulamaların bir kısmı ios.twitter.com'da listelenirken yerleşik özelliklerden kamera, harita, fotoğraflar, Safari'nin de Twitter'a bir adım uzakta olduğu hatırlatılıyor.

Apple, AppStore Facebook sayfasını da hararetle yönetiyor ama Facebook ile arasının pek iyi olmadığı Ping de yaşanan sürtüşmeyle ortaya çıkmıştı. Adobe gibi yıllarca çalıştığı bir iş ortağını ansızın göz ardı eden Steve Jobs'un hayata veda etmeden önce rotayı Twitter'a çevirmiş olması Dick Costolo'ya güç vermiş olmalı.

Mobile çok büyük önem veren Mark Zuckerberg'in bu konuda ne düşündüğü ise meçhul ama görünen o ki Twitter durumun farkında ve Apple kullanıcıları Twitter'da önemli bir trafiğin kaynağı olacak.

Eğer dün geceden itibaren indirilebileceği açıklanan ama çeşitli sorunlara sebep olan iOS 5'i yüklediyseniz, fotoğraf paylaşımı da yapabileceğiniz  yeni Twitter iPhone uygulaması AppStore'dan indirerek en güncel Twitter-Apple işbirliğini görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.