Eric Scmidt Neden Google+ Kullanmıyor?

Google Profiller yenilendiğinde Google kurucularının kendilerine bir profil açmadığını, açılan profillerin önemsenmemiş olduğunu şaşırtıcı bulmuştum. Bugün bu şaşkınlığım biraz daha arttı. Google yönetim ekibi Google+'da da hiç aktif değil.

Michael Degusta'nın çıkardığı bilgiye göre Google yöneticilerinden sadece 2 kişi Google+'yı aktif olarak kullanıyor. Bunlardan biri, ilk günden bu yana Google+’ı aktif olarak kullanan, Google+ projesinin başındaki Kıdemli Başkan Yardımcısı Vic Gundotra. Diğeri ise Twitter'ın kanca attığıChrome'un mimarlarından yine Kıdemli Başkan Yardımcısı Sundar Pichai.

Degusta'nın 18 kişilik yönetim ekibi listesinde Google+'da yer almayan 3 kişi, profili olan ama hiç gönderi yapmayan 8 kişi, pek aktif görünmeyen 5 kişi bulunuyor. Profili bulunmayan isimler arasında Google kullanıcılarına yasadışı saklayacak bir şeyleri olmaması durumunda gizlilik takibinden endişelenmemeleri gerektiğine inanan, gerçek isimlerini kullanmayanların Google+'da yer almaması gerektiğini söyleyen Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt de bulunuyor.

Eric Schmidt'in tüm söylemlerine rağmen Google+'a mesafeli olması düşündürücü. Hele ki Larry Page'in Steve Jobs'un ölümüyle ilgili paylaşımına gösterilen ilgiyi görünce. Tamam Schmidt'in (ve diğer pasif yönetim kurulu üyelerinin) konumunu dikkate alıyor ve Google+'da çok aktif olmasını beklemiyorum ama kendi ürününe en az Twitter kadar önem vermesi hiç fena olmazdı.

Google çalışanlarının dünya çapında Google+'ı aktif olarak kullanmaya çalıştığını görüyoruz ama Schmidt maalesef onlara yardımcı olmuyor. Schmidt'in bu yılın Temmuz ayında yine Blackberry telefonuyla görülmesi şirketinin kendi ürünleri için kullanıcıları teşvik etmesini biraz anlamsızlaştırıyor.

Sanırım Mark Zuckerberg, gün boyu Facebook'ta takılmaya ve Google+'nın en popüler adamı olarak kullanıcılarına "ben de sizinleyim" demeye devam edecek.

Gerçekten birilerinin Eric Schmidt'in neden Google+'ı kullanmadığını açıklamasını umuyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.