BuldumBuldum.com İlginç Ürünlerle Büyüyen Bir Girişim [İnfografik]

BuldumBuldum.com İlginç Ürünlerle Büyüyen Bir Girişim [İnfografik]

Eğer ilginç ürünlere biraz meraklıysanız BuldumBuldum.com'u daha önce duymuş olmalısınız. Bundan 3,5 sene önce e-ticaret sitesi olarak hayata geçen girişimin bugün geldiği durum bahsedilmeye değer.

Bir e-ticaret girişimi olarak başlasa da, bugün Cevahir, Capacity, Capitol, Astoria ve Torium gibi İstanbul'un (dolayısıyla Türkiye'nin) en büyük alışveriş merkezlerinde BuldumBuldum'un mağazaları yer alıyor. Online mağazadan fiziksel mağazaya geçiş modelini (Click to Brick) başarıyla uygulayan girişim, tıpkı e-bebek gibi hızla büyüyerek yoluna devam ediyor. Önümüzdeki 1 yıl içinde alışveriş merkezleri ve caddelerdeki şube sayısını 15 ila 20 ye çıkarmayı hedefliyor.

Kendi alanında lider olan Buldum Buldum'da üye sayısı 50.000'i, ürün çeşidi 1000'i geçiyor. Girişimin kurucusu Güçlü Gökozan yıl sonuna kadar bu sayıyı 2000'in üzerine çıkarmak istediklerini söylüyor ve dünyaca ünlü 20'den fazla firmanın Türkiye dağıtıcısı olduklarını belirtiyor.

2010 yılında 1,1 milyon TL ciro yapan şirket, 2011 yılı ciro hedefini 2,5 milyon – 3 milyon TL olarak hesaplıyor. Yeni ürün çeşitleriyle en yüksek satış yapılan yılbaşı alışverişlerinin bu hedefi yukarılara taşıması da mümkün görünüyor.

Buldumbuldum.com dikey bir e-ticaret girişimi olarak odaklanma ve ürün çeşitliliğini iyi yakalamış ancak büyümenin sadece kendi satış kanallarından gelmesini istemeyen Buldum Buldum, 2 aylık uzun bir çalışma sonunda Ağustos ayı itibariyle gelir ortaklığı modelini kullanıma açmış. (Aşağıda detayları yer alıyor.)

Dünyadaki firebox.com, thinkgeek.com, iwanoneofthose.com gibi benzerleriyle aynı anda yeni ürünlerin tanıtımını yapmaya çalışan BuldumBuldum, bazı ürünleri yurtdışında, bazılarını da Türkiye’de üreterek kendi markası ile satışa sunmaya başlamış. Güçlü Gökozan, Türkiye’deki üretime ağırlık vermeye başlayacaklarını ve bu ürünleri yurtdışındaki çok büyük markalara satma konusunda görüşmeler yaptığından bahsediyor.

BuldumBuldum'un kurucusu Gökozan, Türkiye için potansiyel pazarlardan da bahsediyor. Özellikle Suriye, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai gibi Ortadoğu ülkeleri ile Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs, Balkan ülkeleri ve Kanada gibi birçok ülkeden yerel girişimciler ile görüştüklerini, bu ülkelere yerel ortaklarla veya özel bayilik sistemi ile girmeye çalıştıklarını belirtiyor. İstanbul dışındaki şubelere de bayilik verdiklerini aktarıyor ve ilgilenebilecek girişimcileri 29 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında Bayim Olur musun? adlı fuara bekliyor.

BuldumBuldum.com Türkiye'de kendi alanında örnek gösterilebilecek girişimlerden biri. E-ticaret hacmimizin büyümesine katkı sağlayan ve kendi ekosistemini büyüten girişimin üretim anlamında da aktif rol almaya başlaması sevindirici.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.