Netflix'in Yeni Markası Qwikster'a Twitter Sürprizi

Netflix'in Yeni Markası Qwikster'a Twitter Sürprizi

Amerika'nın en ünlü DVD kiralama ve on-demand video servisi Netflix, Temmuz ayından sonra Wall Street'te yaşadığı büyük düşüş nedeniyle radikal bir karar alarak servislerini ikiye bölme yoluna gideceğini açıkladı. Netflix CEO'su ve kurucularından olan Reed Hastings imzalı bir blog yazısı ile duyurulan bu gelişmeye göre firmanın postayla DVD kiralama servisi, oyunları da içine alarak genişliyor ve Qwikster adını alıyor. Netflix ise video on-demand servisi ile yoluna devam ediyor. Bu sayede hisse sahipleri iki farklı servisin performanslarını ayrı ayrı değerlendirebilecekler.

Yeni markanın ihtiyacı olan internet sitesi için Qwikster.com alan adı devreye sokuldu ve şu anda "yakında açılıyor" mesajı ile ziyaretçileri karşılıyor. Fakat işin bir de sosyal medya boyutu var. Netflix'in yeni markasını, sosyal medya hesaplarını güvenceye almadan duyurması pahallıya patlayabilir…

Qwikster adlı Twitter hesabı bir süredir Jason Castillo adlı bir kullanıcıya ait. Yakın zamana kadar sadece birkaç takipçisi olan hesap Netflix'in duyurusunun ardından kelimenin tam anlamıyla takipçi akınına uğradı. 10 bin takipçiye yaklaşan Qwikster hesabı halen Castillo tarafından ve daha öncekinden çok daha aktif olarak kullanılıyor.

Üstelik Castillo elinde bulundurduğu hesabın değerini de anlamış görünüyor. Hesabını satması için 1000 dolar önerenlere gülüp geçen Castillo'nun konuya dahil olan yakın bir arkadaşı; "teklif 6 haneli rakamlara ulaşana kadar konuşmayacağız" diyor.

Twitter hesabından yüz binlerce dolar elde etmeyi uman Castillo, Twitter'ın kurallarına göre hesapların satılmasının yasak olduğunu henüz bilmiyor gibi görünüyor. Ama yine de umudunu kaybetmiş değil. Hatta "ürününü" daha kolay pazarlamayabilmek için daha önceden marihuana içen Elmo karakterinin yer aldığı profil resmini bile tuttuğu futbol takımı olan Barcelona'nın amblemi ile değiştirdi bile.

Çok büyük ihtimalle Twitter hesabın satılmasına izin vermeyecek ve Castillo'nun da kısa yoldan zengin olma hayalleri gerçekleşmeyecek. Ama Netflix'in attığı bu acemice adımın, konunun önemini henüz kavramamış diğer firmalara sosyal medya stratejileri hakkında bir ders vereceği kesin…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.