Peak Games ile Popüler Sosyal Oyun Şirketi RockYou Bölgesel İş Ortaklığına Gidiyor

Peak Games ile Popüler Sosyal Oyun Şirketi RockYou Bölgesel İş Ortaklığına Gidiyor

Dünyanın önde gelen sosyal oyun şirketlerinden RockYou, Türkiye'nin popüler sosyal oyun şirketi Peak Games ile iş ortaklığına gidiyor.

Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın en büyük sosyal oyun şirketi konumuna gelen Peak Games ile RockYou arasındaki anlaşma, RockYou'nun sahibi olduğu oyunların bölgesel olarak lokalize edilmesi, pazarlanması ve kullanıcılara tüm desteğin Peak Games tarafından verilmesini kapsıyor.

Başlangıç olarak, RockYou'nun popüler oyunlarından Zoo World 2'nin bölgedeki tek distribütörü ve yayıncısı olan Peak Games, bu oyunun bölgede yaygınlaşmasını ve büyümesini sağlayacak. Bunun için hem Türkçe hem de Arapça olarak oyunun lokalizasyonu ve üye kazanma süreçlerini yönetecek.

Peak Games CEO'su Sidar Şahin konuyla ilgili RockYou ile çalışmanın popüler oyunları Zoo World kitlesini genişleterek Türkiye ve MENA (Middle East & North Africa - Orta Doğu & Kuzey Afrika) bölgesine getirmek için kendilerine bir imkan verdiğini dile getirdi. Sidar Şahin ayrıca, kendi pazarlarını çok iyi tanıdıklarını ve bu sayede hem oyunları pazara göre özelleştirebildiklerini hem de kullanıcıların beklentilerine uygun destek sağlayabildiklerini belirtti.

Gerçekleşen iş ortaklığı ile ilgili RockYou Kıdemli Başkan Yardımcısı Josh Grant ise en iyi global yaklaşımın, bir seri yerel yaklaşımlardan oluştuğunu, bu sebeple de bu bölgedeki en güçlü ortağı, Peak Games'i seçtiklerini dile getirdi.

Peak Games kurulalı 1 yıl olmadan global yatırımcıların hedefi oldu

Hatırlarsanız Ekim 2010'da kurulmuş olan Peak Games önce Ocak 2011'de Humingbird Ventures'dan 1,5 milyon dolar yatırım almış, sonrasında ise Mayıs 2011'de Earlybird Venture Capital'den 5 milyon dolar yatırım almıştı.

Dünya çapında günlük aktif kullanıcı (DAU - Daily Active Users) bazında ilk 10 oyun şirketi arasında yer alan Peak Games'de Humminbird Ventures ve Earlybird Venture Capital dışında Sidar Şahin, Safa Sofuoğlu, Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu, Evren Üçok, Hakan, Bahadır Baş, Remi Onur ve Bayram Tuksal ortak olarak yer alıyorlar.

Son dönemlerde yıldızı iyice parlayan, görüştüğümüz ve bize Türkiye pazarını soran birçok global yatırım şirketinin diline dolanmış olan Peak Games'in RockYou ile gerçekleştirdiği iş ortaklığını çok değerli görüyorum. Son derece hızlı büyüyen ve emin adımlarla yoluna devam eden Peak Games'in 2012 yılında adını çok daha fazla duyacağımızı ve dünya çapında dikkat çeken başarılar elde edeceğini tahmin ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.