Facebook Paylaşım, Konum, Etiket ve Kontrol Özelliklerini Yeniliyor

Facebook Paylaşım, Konum, Etiket ve Kontrol Özelliklerini Yeniliyor

Facebook saatler önce önemli bir çok değişiklik ile kendini yenilemeye başladığını gösterdi. Bu yeniliklerin direkt olarak Google Plus(Artı)'ya yönelik olduğunu söyleyemesek de gizlilik kontrollerini öne çıkaran Facebook'un kontrolü biraz daha kullanıcıların elinin altına sürdüğünü görüyoruz.

Söz konusu yeniliklerin Türkçe sayfaları da hazırlanmış ancak hepsi yavaş yavaş aktif edilecek. Tüm içeriklerin detaylı olarak listelendiği sayfayı ziyaret edebilirsiniz ancak yenilikler aktif edildiğinde Facebook'un gerekli yönlendirmeyi yapacağını da hatırlatalım.

Paylaşım Kontrolleri

Facebook paylaşımları esas alan güvenlik kontrollerini bir adım öne çıkaracak. Hangi içerikleri kiminle paylaşacağınızı kolayca seçebileceğiniz yeni simgeler ilgili içeriklerin yanında yer alacak.

Facebook KontrollerDaha önce farklı bir şekilde sadece durum güncellemelerinde var olan bu özelliğin önemli bir yeniliği de sonradan paylaşımları kimin göreceğini değiştirebilecek olmanız.

Etiketlendiğiniz Gönderiler ve Etiketleri Kaldırma

Başkalarının sizi etiketlediği gönderiler artık profilinizde görünmeden önce sizin onayınıza sunulacak. Bu yenilik etiketlediğiniz fotoğrafların sizin onayınız olmadan başkalarına görünmesinin önüne geçiyor. Etiketlendiğiniz gönderileri kimin göreceğini seçmek halen sizin elinizde. Bu özelliği açmak için gizlilik ayarlarından "Etiketlerin Nasıl Çalıştığını Yönet"  kısmına gidip Profil Onayı'nı seçeneğini açmanız gerekiyor.

Facebook EtiketlerEğer etiketlendiğiniz bir içerikten memnun değilseniz artık yapabilecek birden fazla seçeneğiniz var. Bu seçenekler; etiketi kaldırma, içerik sahibine mesaj gönderme, içeriği şikayet etme ve göndericiyi engelleme olarak sıralanıyor.

Profilim Nasıl Görünüyor

Profilinizin başkaları tarafından nasıl ögründüğünü görmenizi sağlayan Facebook, bu seçeneği ayarlar sayfasının derinlerinden çıkarıp profil sayfanızın sağ üst kısmına getiriyor.

Paylaşımlar 

Paylaşım satırını yenileyen Facebook, artık gönderilerinizi iki ana seçeneğe (arkadaşlar ve herkes) ek olarak isteğinize özel olarak seçmenize imkan veriyor.

Facebook Paylaşım

Güncellemelerinizde arkadaşlarınızı etiketlemeniz artık daha kolay ve herhangi bir Facebook kullanıcısını etiketlemeniz artık mümkün.

Konum Bildirimi

Facebook Giriş (Facebook Check-in) özelliği mobil uygulamalardan kullanılabilecek ama yeni paylaşım satırında artık her güncellemenize konumunuz dahil ediliyor ya da siz istediğiniz konumu el ile girebiliyorsunuz. Otomatik konum ekleme özelliği şimdilik şehirleri dahil ediyor ve bu Facebook'un yerel reklamcılık için daha sistemli bir iş çıkarabileceğine işaret ediyor. Otomatik konum tanımlamasını dilediğiniz an konum düğmesi üzerinden açıp kapatabilirsiniz.

Facebook Konum

Facebook web üzerinden mekan girişi özelliği sunmadığı için mekanları göz ardı ettiği düşünülebilir ancak Facebook bu işi mobilde itinayla sürdürmeye devam edecek. Bir yanda da konum tanımlamalarıyla fırsatları birleştirecek. (Facebook'un iki fırsat tanımı var; biri mobilden yapılan mekan girişlerine yönelik "Chek-in Deals" diğeri bilinen grup alışveriş modelinde fırsat satın almalarına yönelik olan "Deals".)

Tüm bu özellikler Facebook kullanımını biraz daha rahatlatacaktır ama yine de Google+'ın ferah arayüzünden uzakta kalacağını biliyoruz.

Tüm özellikleri detaylı olarak göz atabilir, Facebook'un Youtube sayfasındaki tanıtım videolarına göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.