LivingSocial Türkiye Pazarına Grupfoni'yi Satın Alarak Girebilir

LivingSocial Türkiye Pazarına Grupfoni'yi Satın Alarak Girebilir

Son birkaç aydır dünyanın önde gelen grup alışveriş şirketlerinden Living Social'ın Türkiye pazarında ön hazırlık turları atmaya başladığını biliyor ve görüyorduk.

Zaten geçtiğimiz günlerde yayınladığımız comScore'un grup alışveriş pazarına özel raporunda da henüz Türkiye pazarında olmayan Living Social'ın listeye 6. sıradan girdiğini ve ciddi trafik oranlarına ulaştığını hep birlikte görmüştük.

Durum böyle olunca tüm sektörün aklında acaba Living Social Türkiye pazarına hangi şirketi satın alarak girecek sorusu gelmişti.

Bu konuda farklı kaynaklarımızdan farklı bilgiler geldi. Ancak özellikle son birkaç haftadır Living Social'ın Grupfoni ile ciddi bir görüşme sürecinde olduğu bilgisi ağır basmaya başladı.

Zaten mantıklı bir beyin fırtınası yapacak olursak, Groupon ve kısa süre önce Intel Capital'den yatırımını alan Grupanya'nın dışında şu anda 3 büyükler arasında başı bağlı olmayan sadece Grupfoni kalıyor. Bu yüzden de bize gelen duyumları da göz önüne alarak, tüm dikkatimizi Living Social ve Grupfoni üzerine yoğunlaştırdık.

Konuyla ilgili Grupfoni yetkililerinden henüz olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş alamadık. Yani bu duyumlarımız şimdilik doğrulanmış değil. Ama şu anda Living Social ile Grupfoni'nin görüşme sürecinde olduğunu çok önemli kaynaklarımızdan net olarak öğrendik.

Elbette sonucun ne olacağı üzerine tahmin yürütmek şimdilik doğru olmaz. Çünkü ortada bir görüşme süreci var ve imzalar atılır ya da atılmaz bilemiyoruz.

Tek bildiğimiz Living Social Türkiye pazarına girmek için tahmin edildiği gibi satın alma yöntemini tercih edecek ve yine tahmin ettiğimiz gibi görüşmeler Grupfoni ile sürüyor.

Konuyla ilgili yeni bilgiler aldığımızda kesinlikle paylaşıyor olacağız.

GÜNCELLEME: Haberi yayınlamamızın ardında Techcrunch da Living Social - Grupfoni görüşmelerini sayfalarına taşıdı. Techcrunch'ın haberinde Living Social yetkililerinden görüş istendiği ancak yorum yapılmadığı belirtiliyor. Ayrıca değerleme olarak da 50 milyon dolardan fazla olduğu yönünde bir bilgiye yer verilmiş ve 50 milyon dolar ile 70 milyon dolar arasında bir değerlemenin şirketin gelirleri baz alındığında mantıklı olacağı dile getirilmiş. Bizim aldığımız duyumlar da Grupfoni'nin bu rakamların biraz üzerinde bir değerlemeden görüşmeleri sürdürdüğü yönünde. Ancak bu konuda kesin bilgi olmadığı için şu noktada rakam paylaşmıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.