Twitter Uygulamalarının Sayısı 1 Milyonu Aştı ve Twitter Geliştirici Sitesi Yenilendi

Twitter Uygulamalarının Sayısı 1 Milyonu Aştı ve Twitter Geliştirici Sitesi Yenilendi

Twitter, bugüne kadar çevresinde oluşturduğu uygulama ekosisteminin büyüklüğünü ortaya koyan bazı veriler paylaştı. Twitter'a bağlı uygulamaların sayısı 1 milyonu geçti ve yeni geliştirici sitesi duyuruldu.

Twitter, uygulama geliştiricileri için kesinlikle en popüler altyapılardan birine sahip. Üstelik Twitter.com'dan bağımsız uygulamaların geliştirilmesine izin vererek girişimcilerin başlı başına bir proje sahibi olmasına izin veriyor.  Twitter ile ilişkili çeşitli uygulamalar geliştiren 750.000 geliştirici de bu altyapının popülerliği hakkında fikir veriyor.

Geçen 1 yılda 150.000 uygulama daha kazanan Twitter, her 1.5 saniyede yeni bir uygulama kaydedildiğini söyleyecek kadar iddialı bir noktada.

Twitter'ın ilk patlama yaptığı dönemlerde 'tw' ile başlayan bir çok uygulamanın Alexa'da üst sıralarda olduğunu görmem bu dünyanın popüleritesini görmem için bana yetmişti. Ancak Twitter işin mali boyutuna da değinerek bu ekosistemin değerini daha ciddi bir şekilde ortaya koyuyor. 2010 Aralık ayından bu yana Twitter'ın uygulama ekosistemi 500 milyon dolardan fazla yatırım toplamış ve satın almalara 1 milyar dolardan fazla para harcanmış.

Bu ekosisteme para harcayanlardan biri olan Twitter, son olarak 40 milyon dolar civarında  bir bedelle Tweetdeck'i satın almıştı. Bugüne kadar yaptığı 11 satın almada genellikle bedel açıklamayan Twitter, değerli gördüğü uygulamalara para harcamaktan çekinmiyor. Radian6'nın 326 milyon dolara el değiştirmesinden bahseden Twitter, yeni geliştirici sitesinin de açıldığını paylaştı.

dev.Twitter.com adresinden erişilebilen geliştirici sitesi, artık içerik ve yönetim anlamında daha etkili bir altyapı sunacak ve Twitter'ın geliştiricilerle olan ilişkisini güçlendirecek. Twitter Platform Yönetimi Ekibi'nde çalışan Arnaud Meunie, en iyi geliştirici platformu olmak için ilk adımı attıklarını söylüyor. Kendisi de Twitter uygulaması geliştiren (Twitoaster) Meunie, dışarıdan Twitter'a katılmasıyla geliştiricilerin nelere ihtiyaç duyduğunu muhtemelen çok iyi biliyor.

Popüler sosyal ağlara ilgi gösteren Türk geliştiriciler, Facebook uygulamalarını belirli bir boyutta yakalamıştık. Ancak Twitter için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Twitter odaklı sosyal medya takibi ve sosyal medya pazarlaması anlamında başarılı örnekler görüyoruz ancak verimlilik odaklı yerel (ama küresele oynayan) uygulamalar üretemiyoruz. Umarım girişimci ekosistemimizin gelişmesi için önemli bir fırsat alanı olan Twitter'ın yeni geliştirici platformuyla bu sıkıntıyı aşarız..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.