eBay Zong'u Satın Alarak PayPal'ın Mobil Ödeme Tarafını Güçlendirdi

eBay Zong'u Satın Alarak PayPal'ın Mobil Ödeme Tarafını Güçlendirdi

PayPal'ın sahibi olan eBay, mobil ödeme tarafında elini güçlendirmek için 45 ülkede 250 mobil operatör ile çalışan Zong'u 240 milyon dolara satın aldı. Zong'un kısa süre içerisinde PayPal ile entegre olacağına şüphe yok.

Mobil ödeme konusunda global oyunculardan biri olan Zong, kabul ettiği ödemeler operatör faturasına ekleniyor. Şirket Türkiye'de 3 mobil operatör üzerinden de ödeme kabul ediyor.

2008'de David Marcus tarafından kurulan Zong, şimdiye kadar 27.5 milyon dolar yatırım almıştı. Matrix Partners'ten aldığı son tur yatırımda Zong yönetim kuruluna eski PayPal CTO'su Dana Stalder'ın da dahil olduğu biliniyor.

2000'de Mobil operatörlere içerik sağlamak ve faturalandırma konusunda İsviçre'de kurduğu Echovox'un bir hizmeti olan Zong'u, 2008'de şirketlendiren ve şirket merkezini Amerika'ya taşıyan David Marcus, kısa sürede büyük markaların mobil ödemelerini sisteme dahil etmeyi başarmış. Facebook Kredileri için Facebook ile anlaşan Zong, oyun firmalarını da birer birer şirket portföyüne katmış. Zynga, Playdom, Bigpoint, Sony Online Entertainment ve Big Fish Games ilk olarak sayabileceğimiz büyük oyun şirketleri.

Mobil ödemenin ve genel olarak ödeme sistemlerinin son dönemde öne çıktığına daha önce değinmiştik. Webrazzi Gündem Online Oyun toplantısında Türkiye verilerini paylaşan Mobil Ödeme Genel Müdürü Alper Akcan'da bu yükselişe dikkat çekmişti. Zong'un global pazardaki rakibi PayMo ile iş ortaklığı bulunan Mikro Ödeme, PayMo'nun hizmet verdiği 1000'den fazla oyun servisinin Türkiye'den gelen ödemelerini bu şekilde gerçekleştiriyor.

Zong entegrasyonuyla bir anda mobil ödemede büyüme sağlayacak olan PayPal için bu satın alma çok değerli olacaktır. Kısa süre önce 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşan PayPal'ın, Zong entegrasyonu tamamlandığında bu sayıyı çok daha hızlı artıracağına şüphe yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.