Akıllı Telefonların Yükselişi

Geçtiğimiz günlerde Nielsen'in açıkladığı rapor, ABD’de akıllı telefon satışlarının çok özellikli (featured phones) telefon satışlarını 2011 itibariyle geride bırakacağını göstermişti. comScore da bu konuda bir rapor yayınlayarak ABD'de akıllı telefon oranının %33 oranında olduğunu paylaştı.

Nielsen 2009'da ABD'lilerin sadece %21'inin akıllı telefon kullandığını söylemişti. Akıllı telefonların ucuzlaması ve daha fazla özellik sunması ile daha çok tercih edilir olduğu günümüzde Nielsen'in öngörüsü 2011 itibariyle ABD'de her iki telefondan birinin akıllı telefon olacağı yönündeydi.

comScore'un araştırması ise şu anda ABD'de her 3 telefondan birinin akıllı telefon olduğunu söylüyor. 234 milyon ABD'li cep telefonu kullanıcısının 76.8 milyonu akıllı telefon taşıyor. ABD'de akıllı telefon pazarının önderi Android (%38) olurken, Apple %26,6 ile ikinci sırayı , RIM ise %24,7 ile 3. sırayı alıyor.

Hatırlarsanız Andry Rubin artık günde 500.000 Androidli telefonun piyasaya çıktığını paylaşmıştı. Akıllı telefonlar teknolojinin ucuzlamasına paralel olarak büyük bir çıkış yakaladı ve yeni nesil mobil işletim sistemleri daha verimli bir mobil deneyim sunuyor.

ABD'yi kapsayan bu raporların diğer ülkeler için bir öngörü olarak kabul edileceğini söylemeliyiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.