Zynga'nın Halka Arz Hedefi 15-20 Milyar Dolar

Zynga'nın Halka Arz Hedefi 15-20 Milyar Dolar

Dünyanın en popüler sosyal oyun şirketi Zynga, hisselerini halka arz etmek için son adımını atıyor. Yeni bir yatırımla değerlemesini 15-20 milyar dolara yükseltmek isteyen Zynga, CNBC'nin haberine göre bugün yasal başvurusunu yapıyor.

Zynga'nın bu ay sonunda halka arz olmak için gerekli başvuruları yapmak üzere olduğu ve değerini arttırmak için yatırım görüşmeleri yaptığı biliniyordu ancak gelen haberler Zynga'nın hedefini biraz daha yükselttiğini gösteriyor.

Sosyal oyun devinin yeni yatırım arzusu 1,5 - 2 milyar dolar civarında ve bu arayışa Morgan Stanley öncülük ediyor, 2. sıradaki isim ise Goldman Sachs.

Son güncellememiz Zynga'nın değerini 10 milyar dolar seviyesine çıkarmak istediğine dairdi.  Bu da en az 5 milyar dolarlık bir değer artışı beklendiğini gösteriyor ki, yeni yatırımın yanısıra Empires & Allies'ın 10 Günde 10 milyon kullanıcıya ulaşması da hesaba katılmış olmalı.

Sanal para ekonomisinin 2014'te 20.3 milyar dolara ulaşması bekleniyor ve Zynga bu ekonominin büyük bir kısmını oluşturuyor. Eğer planlar tutarsa 45 yaşındaki Pincus çok ciddi bir servetin sahibi olabilir. Diğer yandan SecondMarket’te el değiştiren Zynga hisselerinin kimin elinden çıktığına bakmak gerekiyor..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.